Popjunkien

Min kärlek, aha, ska brinna, aha

Kvällens Idol-tema är ”Min kärlek”, ännu ett meningslöst snällt tema tycker jag. Ge dem riktiga utmaningar, testa deras register och underlätta inte genom att erbjuda slätstrukna finsjungarsånger hela tiden.

Nåväl, Daniel ska sjunga Britneys ”Baby one more time” och jag tänker direkt på en annan känd coverversion av den. Kanske den cover som inspirerat många andra kända indiecovers mest. På 2000 års Glastonbury sjöng Travis Britneys låt och det blev en omedelbar succé.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Min kärlek, aha, ska brinna, aha

  1. Magnus skriver:

    Travis cover är ju en klassiker, men tydligen känner juryn inte till den. Jag vill inte säga att Daniel gjorde en dålig version, men den kändes väl lite Travis? Inte fullt så ”unik” som juryn tyckte iallafall.

  2. SW skriver:

    Jag är lite kluven till det här med att göra covers av nya låtar. Om det ska funka tycker jag att man a) ska göra det seriöst, absolut inte ironiskt, och, b) under inga omständigheter släppa en cover som singel. Eller göra en cover på en ny låt, släppa den som singel och tjäna grova pengar på att låta ett hänsynslöst elektronikföretag använda den för att kränga tv-apparater *host*josé gonzalez*host*.

  3. Hanna skriver:

    Fast jag fattar inte problemet, SW. Finns det en efterfrågan så… dessutom ökar dessutom försäljningen på ursprungsversionen i samband med att en cover blir en hit.

Kommentera