Popjunkien

Hårtidningar, nej tack

Jag är ju besatt av hår. Både frisyrhår och generande hårväxt faktiskt, men jag bloggar bara om det första så klart.

Men en sak jag inte förstår är tidningar som bara handlar om hår. En hel TIDNING om HÅR. Läste på Dagens Media att Hairstyle & beauty har 45 000 läsare och även om de tappar läsare är det mig extremt främmande att så många personer sitter och läser reportage som ”Höstens & vinterns trender” i oktober när de i september läst ”Alla höstens frisyrer”. Hur många varianter på höstfrisyrer finns det liksom?

Jag tycker generellt att hår- och sminksidorna är de allra tråkigaste i alla glansiga magasin faktiskt. Krämer inspirerar mig inte och jag tvättar just nu håret med Family Fresh.

Kolla förresten vem som är en av två chefredaktörer för tidningen!

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Hårtidningar, nej tack

 1. Ulrika skriver:

  Om tidningen Hairstyle & Beauty tappar läsare kan man väl tala om håravfall?
  (Ja, jag är från Göteborg.)

 2. saom skriver:

  Jag läste Nöjesmagasinet City härom dan, och dom hade en helsida med olika (eller egentligen väldigt lika) frisyrer. Man fick veta att några var från 2003, några från 2004, några från 2006 och några från 2007 och så skulle man para ihop rätt frisyr med rätt år.
  Helt hopplöst och fullkomligt ointressant om ni frågar mig.

 3. Ulrika skriver:

  Vad kommer det sig att den plattångade frisyren med utåtspretiga och taggiga toppar aldrig försvinner ur hårmodebilden? Den måste ha hängt med i tio år snart.

 4. Magazine girl skriver:

  Visst är det märkligt att det finns så många som vill läsa om frisyrer… men å andra sidan vill jag inte läsa om Pernilla Wahlgrens klädkammare heller, och lik förbaskat köper jag Family Living.

Kommentera