Popjunkien

Pixi-böcker i var barns hand

Igår fick min son sina första Pixi-böcker. Jag älskade den lilla boken själv när jag var liten och det vore ju roligt om han också kunde få ett passionerat förhållande till klassiker som Vem gör korven?. Den kostade förresten 10 kr, om det är någon som vill lägga till priset på Pixi-böcker som ännu ett argument när man pratar inflation. Ni vet i samma andetag som ”när jag var liten kostade Piggelin 1,50″.

Letade lite och hittade mest info på danska och tyska. Som den här sajten som listar lite olika titlar med bilder. Eller den här som listar många men utan bilder. En av böckerna Bobo fick är med där, ”När morfar var barnvakt”. Men jag valde också nyare titlar som ”Bo går till affären” och en mer bebisanpassad med en massa djur på en bondgård.

Dela: Facebook  Twitter 

10 kommentarer till Pixi-böcker i var barns hand

 1. olle skriver:

  När jag var i Berlin i somras hittade jag en stor samling kinesiska pixi-böcker (eller ett liknande fenomen i alla fall) inne på en asiatisk affär. Jag och min kompis var nära att köpa allihop, för de var så häftiga, men samtidigt gulliga. De hade även Kalle Anka-pixis på kinesiska, det var lite udda.

 2. isabelle skriver:

  wow! inkapslad nostalgi.

 3. SW skriver:

  Jaa! Pixi power! Lästes med fördel på toaletten.

 4. annan skriver:

  Mina gamla pixi-favoriter:

  Jesper och Jessika
  Familjen Mullvad
  Pernillas dockhus

 5. Marcus skriver:

  Min favorit var den där en lejonfamilj äter middag. Det visade sig dock i slutet att det var en vanlig människofamilj som bara lekte lejon, något av ett antiklimax …

 6. Hanna skriver:

  Marcus – åh, tack för nostalgi!!

 7. erika skriver:

  ååå, lejonfamiljen kommer jag ihåg ju, och länken till pixi-framsidorna blev en kul resa i tiden till sagostunder i barndomen. jag hade mina pixiböcker i en plastkorg som var lika bred som böckerna. på så sätt kunde jag bläddra bland böckerna på samma sätt som jag senare i livet bläddrade bland cd-skivor. numera bläddrar jag mindre bland pixiar och skivor och mer bland ljusgulbeigia mappar i datorn.

 8. Andreas skriver:

  Fråga: Vet du var man köper nya Pixi-böcker? Kan inte hitta några. Wanloo har skrivit om ”den flygande kaninen”. Vill ha!

 9. Rebecca (admin) skriver:

  jag har sett på vanliga bokhandeln, och – tror jag – ICA precis som förr i tiden.

  Ska hålla utkik efter Wanloo-boken åt dig nästa gång jag passerar Pixi-hyllan!

 10. olle skriver:

  yep vi har dem på ica! och även okq8 brukar ha dem.

Kommentera