Popjunkien

Lite om Idol-Andreas

Det jag tycker är tråkigast med Idol, men som ju onekligen är en del av hela konceptet, är när gemene man sympatiserar med medelmåttor och röstar kvar dem bara för att. Jag tänker givetvis på vrålapan Andreas. I en omröstning på Aftonbladets hemsida hamnar han på andra plats i favvolistan. Han är ju inte andra bäst! Inte ens fjärde bäst.

Ja, jag tycker också att han sjunger bättre än han ser ut. För erkänn ni som röstar, det är just därför ni röstar. ”Kan han sjunga så bra trots att han har pudelfrilla och är röd i ansiktet” kanske ni tänker. Förra årets version: Ville Niskanen.

Men jag tänker i stället på min egen hälsa och frekvensen med vilken han kommer spelas på P3 under våren. Orkar jag med att höra skriksjungna låtar från en kille som inte kan sjunga tyst, bara för att ni sympatiserar med honom som en underdog?

Nej.

Dela: Facebook  Twitter 

31 kommentarer till Lite om Idol-Andreas

 1. Tove skriver:

  Usch, jag är en av dem. Han ser liksom ut att behöva en stödkompis. Fast jag röstar ju aldrig på riktigt, bara hejar lite framför teven.

 2. gustav skriver:

  idag var han fan skitsnygg. men han har ju inte en suck så länge daniel är med.

 3. gunilla skriver:

  jag tror att Andreas kommer att vara med att slåss om om dom bästa platserna han visar att han kan ge allt

 4. rosander skriver:

  Andreas är en vinnare, Igår var han otroligt snygg! villken röst, sjunger som en gud. Andreas kommer att hamna bland de 5 bästa! Hans glädje. Tack Andreas!

 5. Betty skriver:

  Jag bara älskar hans röst!

 6. Kristofer skriver:

  Lugna ner er med att hänga upp er på att Andreas skriker……..Om du som skriver ovan inte hörde Andreas sjunga Lionel Richies ”Hello” i onsdags, då är det nog dags att tysta ner. För fan, om det är någon som kan hantera en röst i årets Idol så är det väl Andreas. Han är riktigt kompetent och har ett brett register och många, många års erfarenhet. Lägg inte ner så mycket tid på utseende, det är inte top model klockan 20:00 på 4an. Nej, om ni förstår er på musik och sång så lägg era röster på Andreas…

  Kämpa på Andreas, visa dem hela registret ikväll……!

  / Kristofer

 7. EMELIE skriver:

  JAG FÖRSTÅR INTE HUR DU ORKAR KLAGA ,. DU KAN JU INTE VA SÅ MYCKET BÄTTRE PÅ ATT SJUNGA ÄN HONOM EFTERSOM HAN HAR JU KOMMIT IN I IDOL DE HAR JU INTE DU ? ,. HAN ÄR FAN BÄST OCH SKAFFA DEJJ ETT LIV ISTÄLLET FÖR ATT HÄNGA UPP DEJJ OCH HACKA PÅ ANDRAS :S

 8. stefan möller skriver:

  andreas har sedan jag träffade honom för första gången(17är sedan) varit helgrym.

 9. Anso skriver:

  Tycker det är sorgligt med folk som mpr bra av att klaga på andra för att må bättre själv. Det enda jag kan säga, Anderas är med i Idol flör att han kan ju uppenbarligen sjunga och han gick vidare, var är du???.
  Hoppas på Andreas!!!

 10. Anso skriver:

  Det skulle stå mår bra, inte mpr..och för, inte flör. ibland har fingrarna sitt eget liv på tangentbordet :-). Men hursomhelst, Andreas är skitbra!!!

 11. m skriver:

  Aggressiva småflickor är underhållande. Överhuvudtaget är en argumentationsteknik som går ut på ”MÄH! DURÅ!” alltid den bästa argumentationstekniken.

 12. Ulrika skriver:

  Där kom den. ”Gör-det-bättre-själv”-kommentaren. (Från Emelie.)

 13. Simon skriver:

  Andreas är bäst ingen snack om saken.. jag fastnade för honom direkt, han är den enda riktiga sångaren i år.. utseendet har inget med idol att göra, de är rösten & sånt dom kollar, ni som klagar på hans utseende kan ju kolla i spegeln själv! Han ser ju mkt bättre ut nu än första ggn man såg han.. Men andreas kommer vinna lätt, om nån annan vinner så är det några fjortistjejer som röstar på nån snygg kille! RÖSTA PÅ RÖSTEN INTE PÅ UTSEENDET.. Lycka till Andreas =)

 14. Jonas skriver:

  Jag kollade mitt första hela avsnitt av Idol nånsin i fredags och blev rätt imponerad av den höga kvaliteten. Michel knäckte det mesta jag hört i Sverige vad det gäller tajming, frasering och tonsäkerhet, har inte jag hört nån sjunga soul på det självklara viset på väldigt länge (att han har Prince, Stevie Wonder och Donny Hathaway som musikaliska förebilder borde nästan direktkvalificera honom till final ;). Såklart blev han bortröstad till förmån för osäkra Evelina.

  Tack och hej, Idol!

  Förresten, det blir ju en intressant rundgång bland de Populärkulturjunkie-kritiska inläggen här, eller hur? Vilka är NI att kritisera HENNE? Hon har ju iaf en populär och i mitt tycke jättebra blog… Mår ni bra av att ”klaga” på andra? Borde ni inte skaffa er ett liv istället för att hacka på hennes? :)

 15. Kchick skriver:

  Den som skrev så negativt om Andreas…vet du verkligen nånting om musiken??? Andreas är den enda på Idol som är så down to earth. Han är ingen färdigt idol..eller nån som tror att han är idol redan därför tycker jag att han är så fantastisk. Han sjunger super bra (jag tappar hakan varje gång) och hans total make over är hur häftigt som helst. Jag tippar att Andreas, Amanda och Daniel will be on the top three. Jag ska minsann se till att Andreas ska vara kvar, genom att rösta. NI MED SOM ÄLSKAR IDOL ANDREAS….RÖSTA!!!!

 16. carina skriver:

  hej jag tycker andreas har blivit skit snygg och så tror jag han kommer vinna för han sjunger så himla bra

  hans fru måste vara stolt över han

  det e iaf vi som röstar på han

 17. carina skriver:

  ni som klagar ni kan ju inte va bättre än han för han kom ju med i idol och e bland dom sista

 18. madde skriver:

  Tycker att han har den bästa rösten av alla killar. Han är verkligen sig själv. Hoppas att han går långt. Röstar på dig.

 19. Eme Vicky skriver:

  Det glädjer mig att det är så många ändå som förstår sig på musik och hur en bra röst ska vara. Att Andreas verkligen är det mest TONSÄKRA och BÄSTA SÅNGAREN i IDOL 2007 håller jag fullständigt med. Att någon skriver om hans utsende att det skulle vara mindre bra än hans röst… det är ju förstås en smak sak, för mig är han den ABSOLUT SNYGGASTE deltagaren bland killarna, Snyggt ansikte, vacker tandrad, klarblåa ögon som gnistrar son topas stenar… Gud, vad jag tycker att han är snygg!!!

 20. KATTA skriver:

  DET STÄMMER ANDREAS ÄR GRYMMMMM!!!! VI ÄLSKAR DIG!

 21. milli skriver:

  Jag instämmer eller hela kommunen hejar på Andreas. Han är killen som kan sjunga och är mänsklig i sitt framträdande. Andreas är vinnaren i IDOL. Han har vad en IDOL ska ha.

 22. Benny skriver:

  ABSOLUT ANDREAS ÄR VINNAREN

 23. carina skriver:

  andreas vinner utan tvekan han sjunger bäst o e mest sig själv oxå

 24. AC skriver:

  men oj.. vilken hätsk stämning! att idol framkallar så mycket ilska på alla håll. herregud.

  gillar verkligen din blogg! och jag är så avundsjuk på PJ konserten, försökte få biljetter.. :(

 25. malte skriver:

  liksom bam-kommentars-stormen, så vilar det nåt mekaniskt över alla hyllningar från alla andreas-lovers. som om de vore skrivna av en robot. en idol-älskande robot. det är vackert.

 26. haha skriver:

  kommentarerna bekräftar inlägget. ni röstar på honom för att han är ful. ingenstans i inlägget sägs det att han skulle vara ful, ändå handlar alla kommentarer om att, citat: ”utseendet har inget med idol att göra,” som fortsätter: ”Han ser ju mkt bättre ut nu än första ggn man såg han.. ”.
  han är och ser ut som en vrålapa. punkt. den ende som visar lite klass, förutom den bittert fula smäcken, är sam. ser ut som han efter han sjungit ska döda alla. cool.

 27. Henrik skriver:

  Audition i MFF-tröja: riiispekt. Bästa rösten helt klart. Kör hårt!
  ”… jag tyckte jag gjorde ett jävla bra jobb, rent ut sagt” det gjorde han!

 28. Tentis skriver:

  Jag håller med, andreas har ett väldigt brott register!

 29. Inno skriver:

  Andreas är fan värdelös…och en äcklig maffare.

 30. habbala skriver:

  fan sluta rösta på han som en jävla rädda andreas grejj

Kommentera