Popjunkien

Exploderad lunga

Bebban Stenborg i Shout out louds är tillbaka i bandet efter en allvarlig sjukdomsperiod. Jag vet inte vad jag tycker synd om henne mest för: att hennes lunga exploderade eller att hon har smeknamnet Bebban.

Jag skojar givetvis, det låter så hemskt hemskt otäckt med en exploderad lunga. Skönt att hon verkar må bättre!

Eftersom jag nu drabbades av akut spökvärk i min egen lunga undrar jag varför lungor exploderar. Någon som vet?

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Exploderad lunga

 1. Misanth skriver:

  Borde väl handla om en lungkollaps och inte någon explosion. Spontana lungkollapser kan inträffa, fast då oftast hos långa och smala män. Annars beror det på någon sorts sjukdom oftast.

  Ah, Expressen hade en artikel om det: http://www.expressen.se/noje/1.841096/sangerskan-min-lunga-sprangdes

  Förstår dock fortfarande inte varför hon säger att lungan sprängdes.

 2. Tove skriver:

  Lungblåsor kan sprängas. Om man får konstgjord andning med större luftvolym än vad lungorna har kapacitet för. Detta dock under extrema situationer som vid Hjärt och LungRäddning eller man blivit sövd och får hjälp med andningen. Men jag ska genast göra vidare efterforskningar…

 3. Tove skriver:

  Verkar ju i det här fallet vara fråga om punkterad lunga, vilket är vanligare men inte vanligt.

 4. Minna skriver:

  Jag kan inte tänka mig att hon sa att den sprängdes, tidningarna vet ju hur man överdramatiserar saker..! Stackarn. I expressen stod det att hon hade sagt pneumothorax vilket är lungkollaps att det hände när hon nös. Det hände min bror som är lång och smal när han dök och läkarna sa att det oftast rör sig om ett medfött fel på lungan. Det var vidrigt, min bror hade läskigt ont och vart helt skakad i flera veckor efteråt.

Kommentera