Popjunkien

Hösten är bästa tv-årstiden

Min man börjar jobba kvällar igen samtidigt som tv-säsongen drar igång på allvar. Plötsligt känns det inte alls tokigt att vara fjättrad vid hemmet en hel höst. Här är bara några av de program jag vill kolla på:

Musikbyrån (som bloggar här) sänder i helgen reprisen av en Thåström-intervju som gjordes 1999. Den har inte jag sett och på fredag ska jag sy gardiner = perfekt multitasking om jag samtidigt kollar intervjun.

Heroes börjar på fyran ikväll och som den icke-nedladdande person jag är har jag väntat sen i vintras på att få följa serien. Vi började nämligen kolla när vi var i Australien, övertygade om att Heroes redan visades hemma också, men nej. Så om fyra veckor är det jag som bänkar mig för att se fortsättningen på något som jag såg senast för ett halvår sen. Lite Hem till byn-varning på det!

Ikväll är det två timmar Project Runway och jag längtar efter att det ska vara slut så man äntligen kan börja googla. Vad fick Laura för unge, vad gör min favorit Alison efter att så snöpligt röstats ut, exakt hur störd är Jeffery (och VAD tänkte han på när han tatuerade en text över sin breda hals? Han accentuerar den ju bara ännu mer).

Jag gjorde ett försök med Studio 60 men måste nog börja om.

Jag är typ kär i Mia Skäringer och Klara Zimmergren och kommer självklart kolla på deras program som börjar på SVT ikväll.

Jag kommer inte titta på:

Sex med Victor. Det säger sig väl nästan självt, sexprogram på tv är bara oinspirerande och oupplysande. Jag har läst sexspalter sen jag var nio liksom. Sidorspår: är det inte en otrolig giveaway när ett intervjuoffer bara svarar ”ja” på frågan om man har familj (artikel i Metro)? Jag tänker osökt på Christer Björkman och hans franska ”flickvän” när han vann schlagern 1992.

Klicka här för ett Aftonbladet-uppslag om höstens tv-nyheter.

Vad ska ni kolla på i höst?

Dela: Facebook  Twitter 

7 kommentarer till Hösten är bästa tv-årstiden

 1. Studio 60! Jodå, den fick sin beskärda del av kritik, men för mina pengar var det förra säsonges bästa nya TV-serie (strax före Dexter och Friday Night Lights). Mitt hjärta krossades när nerläggningsbeskedet, hur väntat det än var vid det laget, anlände.

 2. isabelle skriver:

  Simpsons & scrubs. första avsnittet av heroes, kanske. sedan har jag förmodligen tröttnat, som med de flesta andra hajpade nya serier.

 3. Rebecca (admin) skriver:

  Fredrik: jag försökte mig på Dexter men tyckte det var lite för äckligt faktiskt. Fortsätter det så… köttigt?

  Isabelle: håller med dig, kände redan i morse när jag läste tv-tablån att jag tröttnat lite. Vill se Skins också, men det kommer nog inte hinnas med.

 4. Köttigt? Heh, ja, jag skulle nog ljuga om jag försökte påstå nåt annat. Men serien blir hursom bättre för varje avsnitt, och även om jag gillade från allra första var det ändå runt nummer 3-4 det verkligen blev omissbart. Fast blodet och köttet är ju alltid en del av serien, det går inte komma ifrån.

 5. Bondhustrun skriver:

  Åh, men Mia och Klara var bra! Det var liksom inga konstigheter utan bara som en fortsättning på radion. Det var bra. Jag tänkte titta på heroes men orkade liksom inte… det var väl dumt. Vi får se om jag orkar se ikväll.

 6. Jag måste rekommendera the Riches. Har ingen aning om hurvida den gått/går/ska gå på svensk teve, men det vore synd att missa en så bra serie pg av den petitessen ;-). Eddie Izzard och Minnie Driver, bra dialog, många bottnar. Har sett och älskat Heroes, Dexter och Studio 60. I höst ser jag dock på Twin Peaks eftersom hela serien ÄNTLIGEN ska komma på box. Och så Buffy, så klart, men det gör jag alltid! Åh, kan rekomendera Carnivale också när jag ändå växlat från teve till box (sorry, ska hålla mig on topic nästa gång) – den är lysande!

 7. olle skriver:

  bra tv-smak där Jessica!

  annars rekommenderar jag starkt nya serien ”Skins” på kanal5. aftonbladet verkar inte ha skrivit med den (illa, illa!). det hade i alla fall premiär igår. mer info finns på kanal5s egen sida – http://www.kanal5.se/templates/page.aspx?id=20900

  och hur dålig koll har aftonbladet förresten när de skriver att Lost kommer tillbaka i höst på tv4? det kommer ju inte ens tillbaka i USA i höst… tss.

Kommentera