Popjunkien

Skaffa dig ett liv

Det är jättevanligt att kommentatorer ryter ”skaffa dig ett liv” till den som skriver om mode. Jag får också såna kommentarer, även om det tack och lov är rätt sällan. Senast var det den här killen som vid en bakgrundskoll visade sig vara engagerad i diskussionen kring ett ABBA Tribute-band. Fejkabba… är det då verkligen jag som har ett behov av en uppgradering av livet?

Det jag vill komma till att har man inte hela bakgrunden kan man inte uttala sig. Det är lätt att säga ”skaffa dig ett liv” till en bloggskribent när man inte följer bloggen/personen och vet huruvida den är superengagerad i annat än ytlig populärkultur, mode eller… folkrace. Om du har googlat för att hitta hit kan du ju omöjligt veta om jag är FN-ambassadör eller Bingo Rimérs flavour of the month. Och vem avgör vad som är ytligt och inte förresten?

Allt detta som bakgrund till att jag spontant ville tänka ”skaffa er ett liv” när jag läste att 19 män skickat en låt till Alex Schulman. Trots att jag helt saknar inblick i vad de här killarna gör och vilka de är! Jag vet åtminstone att en av dem skickat frågor till Schulman-brorsan vid ett ”fråga mig allt”-tillfälle och gissningsvis har flera stått bakom några av de 1147 kommentarerna på det här inlägget.

Jag vet inte vart jag vill komma med det här. Men oj vad bloggvärlden kan vara konstig och nästan på låtsas ibland.

(Därmed inte sagt att Schulmans är bloggare, de är ju först och främst mediekändisar/proffstyckare/något annat. Det som händer på deras bloggar är inte representativt för bloggvärlden i sig, tycker jag. Bland annat därför den där Ekonominyheterna-artikeln var så missvisande).

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Skaffa dig ett liv

 1. Rebecca (admin) skriver:

  Ulrika: nu gjorde jag det igen, råkade radera en finfin kommentar när jag rensade spam. Ber tusen ggr om ursäkt och slänger in din länk igen (apropå ”skaffa dig ett liv”-kommentarer):

  http://cannes07-ulrika.blogspot.com/2007/08/gr-det-bttre-sjlv.html

 2. Ulrika skriver:

  Jag skrev nåt i stil med det här:
  Väldigt intressant att du säger att Schulmans inte är bloggare. Det har du så rätt i, och det borde finnas ett annat namn för mediapersoner/kändisar som bloggar.
  Att kommentera med ”Skaffa ett liv.” är undefär som alla som kommenterar artiklar på t ex resume.se med ”Gäääsp. Vilken ointressant nyhet.” Det måste uppenbarligen vara en intressant nyhet eftersom 57 personer brytt sig om att lägga in liknande kommentarer.
  En parallell till ”Skaffa ett liv.” är kommentaren ”Gör det bättre själv.” som jag skrev om här.

 3. Rebecca (admin) skriver:

  snyggt, tack!

Kommentera