Popjunkien

Hästkista

Det börjar med att Kicks ska messa ”gästlista” till mig. Hennes T9 föreslår ”hästkista”.

Vi pratar då om andra partyrelaterade ord och testar om vi får några kul förslag. Det får vi. Till exempel blir vipkort viskorv.

Dela: Facebook  Twitter 

10 kommentarer till Hästkista

 1. C skriver:

  Klassiker i sammanhanget är den gamla stockholmsklubben Smet, vilket var ett T9-förslag när någon av arrangörerna skulle skriva ”soft” till någon en blöt natt. Åtminstone är det historien jag har hört om varför den hette just Smet.

 2. Natalie skriver:

  roligt: dubbelfitta är inlagt, men inte bara fitta.

 3. en annan Malin skriver:

  Åh, men hästkistan har varit mitt paradexempel skitlänge! Visst är det roligt! Satt en hel tågresa med bekanta o spånade användningsområden för detta utmärkta ord. Dubbelfitta var också kul, måste testa.

 4. Ulrika skriver:

  En alldeles sann historia om mess-synonymer finns här.

 5. Tove skriver:

  Ja, jag satte ju nyckeln i låret…
  Ett klassiskt irritationsmoment för mig är att ”jävla skit” blir ”Katja slit”.

 6. SW skriver:

  Det är en artikel om just det här fenomenet i (överdesignade pretto-)tidningen Macho. De ringer till och med upp en representant för T9-företaget (T9 står förresten för ”text on nine keys, vill jag minnas) i London, och han förklarar att de har ett program som dammsuger webben efter ord, som sedan läggs till T9-listan. Främst från dagstidningar, men också typ bloggar. Dessa censureras sedan enligt principen, and I quote, ”ord du inte skulle vilja säga till din mamma”, efter önskemål från mobilföretagen.

  Önskemål för T9 2.0 är ju såklart 1. större minne — när man lärt sin nalle (nittiotalsord!) x antal ord stöts ju de äldsta ut hela tiden; och, 2. att den minns ens preferenser. Om man t.ex. alltid klickar bort ”hästlista” för egeninlagda ”gästlista” borde den börja välja gästlista först, liksom.

  ”Det finns en Rocky om allt”, som the saying goes, och många verkar, föga förvånande, behandlat T9:s tillkortakommanden. Men jag vill minnas att just Rocky var tidig. Vem hittar klassikern ”en mobil är ju som en liten oskyldig unge i början / jag blev fan tårögd när min mobil skrev fuckwad alldeles själv första gången” (eller hur den går) på webben?

 7. Hanna skriver:

  Och Sandra blir sanera.

 8. SW skriver:

  Tillägg: Utan att sabba denna popkultursblogg med för mycket tekniknörderi, måste jag tillägga, efter att ha läst Aftonblaskan-krönikan någon länkade till, att min teori nog är att T9 helt enkelt gissar ibland, med ord den redan kan.

  Och, justja, artikeln var alltså i senaste numret av Macho.

 9. SW skriver:

  Dagens DN noterar ”hästkista”!

Kommentera