Popjunkien

Livstid av Liza Marklund

Jag läste Liza Marklunds nya i somras men valde bort recensionen från september-Glamour eftersom jag hellre ville recensera Nicole Richie (haha!). Men om Liza visste det skulle hon nog vara lika glad för det, jag hade bara tänkt ge henne 1 av 5 i betyg. Här är texten som jag strök.

Sidospår: jag hatar att Bengtsson stavas med ett z.

Livstid
Av Liza Marklund
Piratförlaget

Ännu en bok om journalisten Annika Bengtzon och jag undrar om Marklund börjar bli trött på sin hjältinna. Varför skulle hon annars ge henne en så ologisk och oengagerande historia att ta itu med? Boken börjar med att Bengtzons hus brinner ner i en anlagd brand samtidigt som en polishustru anklagas för att mördat sin man. Bengtzon som sympatiserar med kvinnan börjar luska och berör under historiens gång olika aspekter av termen livstid: äktenskapet, fängelsestraffet, föräldraskapet. Det enda som engagerar är relationerna, mellan vänner, mellan forna älskande och mellan arbetskamrater. Resten är en tunn ursäkt till en thriller.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Livstid av Liza Marklund

  1. Anna skriver:

    Finfin rec. Men så är ju alla hennes deckare, romaner för folk som inte riktigt läser böcker.
    Söte jesus, jag är en snobb.

  2. olle skriver:

    Anna: haha min pappa läser Marklunds böcker och det du skrev stämmer så väl, så väl!

Kommentera