Popjunkien

Salladshjälm och chipsmiddag

Idag är jag hemma sjuk och har absolut ingen aptit alls men apropå att jag käkade Fingers på jobbet igår kom jag att tänka på två andra mycket användbara mat-termer.

1. Salladshjälm
De färdigblandade pastasalladerna som kan köpas i kyldisken på alla matbutiker i city (i Stockholm i alla fall) kallas salladshjälm på mitt kontor. Jag vet inte hur många sådana jag ätit under de fyra år jag jobbat i huvudstaden. Just nu är mitt lyxigaste att köpa en på Konsum och äta upp den i solskenet på kyrkogården i sällskap med några bästisar. Min favorit är den med kyckling och fetaost men det är viktigt att alternera, annars avskyr man dem till slut.

2. Chipsmiddag
Min ex-kollegas sätt att kombinera godissug och hunger utan att få dåligt samvete. Hon ersätter helt enkelt middagen med en skål chips som intas mittemot sambon vid middagsbordet. Jag tycker det är genialt! I min familj funkar det dock bara när mannen inte är hemma, annars får jag skäll för att jag slarvar med maten. Men jag gjorde det så sent som i lördags – ostbågar i stället för middag. Mm…

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera