Popjunkien

Repriserna av Vänner

Jag har sett i stort sett alla* avsnitt av Vänner flera gånger om men tröttnar ändå inte i min dag men jag tröttnar ändå inte. Femmans dagliga reprisavsnitt ger mig precis den dos av allt som jag vill ha. Till kvällens två avsnitt (från 1996) både skrattade och grät jag. Fast jag visste ner till minsta replik vad som skulle hända. Älskart!

Annars förknippar jag fortfarande serien med London mest. Min andra höst i London hade jag en månads dötid medan jag väntade på att få börja mitt nya jobb. Det som fyllde största delen av mina panka, ensamma dagar var att titta på alla säsonger av Vänner (på VHS), avsnitt för avsnitt. Jag antecknade till och med vilka avsnitt jag sett i min dåvarande dagbok. Typisk anteckning: ”det regnade, J. jobbade, pratade med X, såg avsnitt 7-12 i säsong 3″. Snacka om att jag var på en annan plats då, på många många plan.

* Jag trodde nämligen att jag sett alla men i höstas såg jag plötsligt ett reprisavsnitt jag aldrig sett förut. Det var mäktigt.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera