Popjunkien

”Det handlar säkert om en sorts personkemi”

Om ni inte redan gissat det så kan jag härmed bekräfta att jag lagrar en massa onödig nödvändig information i min hjärna. Som t ex texten till signaturmelodin ”Vem tar vem” med Lill-Babs. Idag hittade jag den på Youtube. Sjung med!

Det är roligt att se på det här programmet när jag nu vidgat perspektiven något. För det är ju precis samma koncept som engelska Blind Date som också leddes av en redan folkkär sångerska: Cilla Black. Fast hon sjunger inte introt. Men kolla t ex identiska studion.

Dela: Facebook  Twitter 

12 kommentarer till ”Det handlar säkert om en sorts personkemi”

 1. Mattias skriver:

  Annars kan man ju fråga sig varför de har en moské i början av introt.

 2. annan skriver:

  Å, jag var så fascinerad av Vem tar vem! Och jag har också haft signaturmelodin i hjärnan alla dessa år. Wonderful!

 3. annan skriver:

  Men allvarligt! Vilket år var det här? Detta är ju helt fantastiskt, mindes inte att det var så galet 80-taligt alltihop. Jag har ju ett mycket tydligt minne av programmet men jag måste ju ha varit pytteliten!

 4. Magnus skriver:

  Ja, det var en höjdare.
  De där cirklarna som symboliserade stereo hade jag glömt. Det var väl lika hajpat som hd är nu ungefär. Apropå symboler så saknar jag pilen som blinkade när ett program började i andra kanalen.

 5. kicks. skriver:

  jag kan såklart texten utantill, och tänk att man satt helt klistrad framför ett sånt hemskt program! fast det gör man ju nu för tiden också iofs…

 6. anna skriver:

  precis den bilden av lillbabs har etsat sej in i mitt minne. säger nån lillbabs så tänker jag på det där sprayade håret och en sån typ av klänning. o glansiga läppar.
  f.ö. kan man notera att precis den typen av inredning kan man hitta på en del kaféer och pizzerior nuförtiden.

 7. annan skriver:

  Måste visst kommentera en tredje gång, för det här inlägget ledde till en galen youtubesession som innehöll såväl ”Högt över havet” med Arja Sajonmaa som finalscenen av ”Tre kronor” där den galne predikanten spränger hela stället i luften.

  Det var härligt.

 8. marve skriver:

  Programmet spelades in i Malmö. Jag skulle tro att ”moskén” är Moriskan i Malmö Folkets Park.

  Ja det var en typisk Lill-Babsklänning. Man satt ju faktiskt och hoppades att klänningen skulle tappa greppet om hennes axlar så att det redan rikliga dekolletaget skulle bli ännu rikligare!

 9. Brita skriver:

  hjälp mig med en grej: visst var det så att Lill-Babs i en säsong helt plötsligt dök upp med svart hår och corn rows? försöker googla bilder men det går segt. allt jag behöver är ett vittne på att det inte är något jag fantiserat ihop själv.

 10. Tove skriver:

  Vad är corn rows?

 11. Rebecca (admin) skriver:

  kolla länken, tänk dig Lillbabs i’t och dö av skamskölja.

  http://www.pandoraslocks.com/pictures/more/Corn_Rows.jpg

 12. Tove skriver:

  Jag ser, förstår och minns. Jo, Lill-Babs hade det. Jag bara vet det nu. Brita har rätt.

Kommentera