Popjunkien

Julspecial i teve

 • Jag fnissar fortfarande när jag tänker på benscenen i Kvarteret Skatans julspecial. Hela programmet var ett lyckat sätt att låta numera välbekanta karaktärer fira jul. Jag kan omöjligt välja en favorit men det mesta jag sett Vanna Rosenberg göra är ljuvligt och den tillknäppta Frida är inget undantag. David Batras Ulf är också skitkul. Se hela programmet här.
 • En julspecial jag inte gillade var sista delen av Hipp hipps Itzhaks julevangelium. Jag tycker två karaktärer är småkul: Morgan Pålsson och Tiffany Persson. Men Kajan förstår jag inte alls, alltså förstår inte hans superskånska, och Itzhak själv känns sådär.
 • Ikväll kollar jag Snapphanar. Gör ni?

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Julspecial i teve

 1. Ellen skriver:

  Jag är så besviken på Snapphanar. Vilken kalkon. Tyvärr. Manuset är ju helt bedrövligt. (1600-tals skånsk hemmafru: DÅU KÄNSKE DO FÖRSTÅUR HUR JAOU MÅUR?) Hade höga förväntningar. Vad tycker du om den?

 2. Rebecca (admin) skriver:

  jag är lika besviken jag! Det lät så bra från början men är som du säger kalkonigt. Finns mycket att nämna men en av de roligare grejerna är den konstiga skånskan – sådär pratar väl ingen på riktigt?

  Men för min del kunde de lika gärna prata danska eller rikssvenska, jag måste oavsett ha text-TV-textningen påslagen som en pensionär för att kunna hänga med.

 3. mikester skriver:

  Det lät väl ändå otroligt kalkonigt redan från början? Ett historiskt krigsdrama i lantlig miljö?

 4. Ellen skriver:

  Vaddå, historiskt krigsdrama i lantlig miljö kan väl sägas vara basen för en hel massa påkostade episka filmer som lyckats med både utseende, innehåll och framförande. (Kingdom of Heaven, Elisabeth, Korpen Flyger och Örnen Flyger om vi är generösa, King Arthur, och Gladiator utspelar sig ju i lantlig miljö åtminstone inledningsvis)
  Snapphanarna lyckades med utseendet, även om Svart-Stina-snapphanarnas-svar-på-Idol-Jessica stack i ögonen. Men manus och skådespeleri var fullständigt bedrövligt.

Kommentera