Popjunkien

Den här kommer göra min man galen

(Det här inlägget börjar med ett i-landsproblem som jag sedan löser under skrivandets gång).

Jag vill ha en ny ringsignal till min rosa lånetelefon. Helst vill jag ha en helt vanlig ring ring-signal men det är den här telefonen konstigt nog inte utrustad med. Den förinställda låter som en väckarklocka. På den trasiga telefonen (snyft) hade jag signaturmelodin till ”Sex and the city” men det känns gjort nu liksom. Jag funderar nu på att välja en riktig låt men då krävs ju något som är riffigt och fångar ens uppmärksamhet på en gång. Som när jag 2001 hade ”Plug in baby” med Muse på min Nokia 3210: det kallar jag ett rignsignalsriff om något. Det här var innan nedladdningsmarknaden var särskilt flexibel så min lover programmerade in den ton för ton.

Så jag tänker igenom årets låtar för att komma på en favvo som är värd att slitas ut. Den låt jag lyssnat mest på alla kategorier är ”Broken boy soldiers” med The Raconteurs. ”Harrowdown hill” med Thom Yorke kommer in som god tvåa. Båda har ju sin charm men känns lite för stökiga för att funka i officiell miljö och heller inte tillräckligt direkta för att fånga intresset så att jag ska plocka upp och svara.

Men plötsligt kommer jag på det (medan jag skriver). Det finns två låtar som för mig är 2006 års officiella låtar. Mina vänta-på-bebis-låtar. Dvs det som spelades mycket på radio och teve i maj-juni-juli sådär när jag var inne i bebisbubblan. ”What’s left of me” med Nick Lachey och ”Young folks” med Peter, Bjorn and John kommer vara speciella i mitt hjärta for ever. Sagt och gjort: om du ringer mig nu så visslar introt på ”Young folks” igång, den börjar ju catchigt om nåt.

Vilka låtar (självvalda eller radiodängor) summerar ditt år? Och vad har du för ringsignal?

Dela: Facebook  Twitter 

17 kommentarer till Den här kommer göra min man galen

 1. Zibbo skriver:

  Jag har en remix av Joe Le Taxi på min mobil, rejält tillhottat remix kan man säga. Annars tycker jag nog musikåret 2006 varit lite av ett mellanår. Jag har varit fullt upptagen med att lyssna mer på remixer än orginalversioner av den musik som släppts.

 2. N|. skriver:

  Ericsson har några kul som jag ännu inte tröttnat på. Det är någon låt som hter ”You Turn Me on” med någon R&B-sångerska.

  En kund till mig har ljudet av kåta hyenor… det är kult.

 3. Johanna skriver:

  Helt läskigt men det är nog Gnarls, blev lite jake o jag under stökig vår. Jag är ju ingen musikare som du vet raring!

  Däremot är jag väldigt förtjust i egna ringsignaler. Just nu har jag signaturmelodin till det gamla dataspelet från LucasArts, Monkey Island II LeChuck’s Revenge. Av många ansett som ett av de förnämligaste dataspelen i historien (det släpptes 1991). Vi spelade om spelet i våras och sedan gjorde jag en ringsignal utav det alldeles nyligen. Innan dess hade jag låten Everybody to the Limit (fhqwhgads) med strongbad: http://www.homestarrunner.com/fhqwhgads.html också egenhändigt gjord. Det är roligt med ringsignaler!

 4. Magnus skriver:

  Jag har givetvis Sovjetunionens nationalsång som ringsignal. Världens bästa nationalsång. Det ska tilläggas att min mobil är från stenåldern (tidigt 00-tal) så möjligheterna är begränsade.

  Vad gäller musikåret -06 så kan jag inte, hur mycket jag än vill, komma ifrån jävla Boten Anna. Jag hatar den så mycket att jag nästan börjar gråta bara av att skriva det här. Och ännu värre var det i somras. Den förstörde musikåret -06 helt enkelt. Tack så jävla mycket Basshunter!

  Men faktiskt, det slog mig att jag också har en sån där klockren vänta-barn-låt som precis nu poppade upp och räddade musikåret – Soul meets body med Death Cab… Och förstås Mitt lilla barn av Jojje Wadenius.

 5. Ellinor skriver:

  ”Above the candystore” med Paola. Grymt bra intro!

 6. Andreas skriver:

  ..och den sprider sig vidare. Boten Anna ligger 9:a på Tyska danslistan:

  http://www.plattenmann.de/charts/

  Fast om det är något land den skulle kunna sprida sig till så är det ju Tyskland. Min mobillåt, ifall jag hade en mobil som kunde spela ljudfiler, skulle vara The Mysterjets – Umbrellahead. Inte för att den passar speciellt bra som ringsignal, men för att den är fantastiskt bra!

 7. Annika skriver:

  Det är svårt det där med ringsignaler till mobilen. Bara för att en låt är bra lämpar sig den inte alltid som ringsignal, ofta för att introt är för mesigt lugnt/tyst – när låten kommit i gång har telefonen slutat ringa för längesedan! Sex and the city-signalen hade jag också en gång i tiden men just hörs Weeping Willows ”Stairs” när det ringer. Egentligen är det ett rent slumpartat val eftersom det var den låten jag hade på mobilen som har ett bra intro när jag var sugen på att byta. Jag har dock, efter ca sex månader inte tröttnat ännu.

  Låten som sammanfattar 2006 för mig är dock Veronica Maggios ”Dumpa mig”. Den gick varm i radion i somras när jag lyssnade medan jag var ute och promenerade. Sedan blev jag, passande nog, själv dumpad.

 8. Kristofer skriver:

  Regina Spectors ”Fidelity” och The Pipettes ”Pull shapes” är årets främsta!

  Ringsignal: ”Emerald Hill” från Sonic the Hedgehog 2 (till MegaDrive) (kan avnjutas här).
  Alltså låten från favoritbanan på mitt barndoms favorit-TV-spel. Den är fin och väcker trevliga minnen…

  Eftersom det är töntigt med MP3-ringsignaler, och MIDI-versioner av pophits låter förjävligt så är det ultimata MIDI-versioner av TV-spelslåtar. Om de är bra gjorda så låter de rätt likt orginalet.

  En klasskompis till mig på Södertörn hade temat till Super Mario Bros. som ringsignal, och det blev vissel- och gnolfest varje gång telefonen ringde i datasalen. En riktig hit!

 9. SA skriver:

  Problemet med Young Folks är att 3 har pumpat den i sin reklam under hela hösten.

  The Knifes låtar (särskilt från första skivan) både låter som och funkar som mobilsignaler.

 10. Carolinefin skriver:

  Jag håller med om tv-spelsmusiken, den funkar bättre än vanliga låtar. Själv har jag Alex Kidd in the lost world till min mobil, den är glad och plingig.

  Min pojkvän hade förut ”Just can’t get enough” på sin gamla mobil, det funkade väldigt bra. Men man måste ha nån låt med ett bra tema för att det ska bli bra.

  Temat till Desperate Housewives som midiversion till mobilen är ett annat tips.

 11. Hanna skriver:

  Förut hade jag en Pharell-video (Angel) som ringsignal, mest för att få kolla på Pharell. Men sen blev jag lite trött på honom och nu har jag två profiler eller vad det kallas. En med en hysterisk ringsignal som ”utomhus-signal” så jag ska höra mobilen i fickan eller när jag har på radion i bilen jättehögt, och en profil med en jättetyst signal som jag har på när jag är hemma.

  Som väckarklocka har jag just Soul meets body med Death Cab.

  Villa ha Smiley faces med Gnarls som ringsignalsvideo när den kom, men det går ju inte att klippa i videosarna och introt är en gubbe som sitter och babblar. Helt värdelöst.

  Kom på att jag måste ändra Friend tone, har nog fortfarande Sexy back med Justin. (det känns förresten så himla oseriöst att ha en friend tone om nån viktigt ringer. Fast det ringer sällan nån viktig).

 12. Anna skriver:

  Jag har temat till ”Hustle” av Simon Rogers. Det låter så här.
  När jag får sms är det ”Smile” med Nat King Cole.

  Salt hade samma fråga alldeles nyligen!

 13. mams skriver:

  Jag har en låt som heter ”get”, har ingen aning om vad det är för låt. Men den får mig att lyssna ett tag innan jag svarar. Mams: Var god dröj!!!

 14. Elin skriver:

  Jag tycker musikåret 2006 har varit hur bra som helst! The Knife, T.I., Raconteurs m.m. m.m. Så mycket musik som jag laddat ner i år har jag aldrig gjort innan :)
  Skaffade Drop it like it’s hot med Snoop och Pharrell som ringsignal för ett tag sen och fattar fortfarande inte att det är min mobil som ringer- har varit på bussen, i rulltrappor på gallerior och tänkt att ”Yes! Snoop! I love this song!” och sen kommit på att det är nån som ringer. Fast då brukar de redan ha lagt på. Typiskt. Funderar på att byta haha

 15. Carreca skriver:

  Musikåret var väl ok, och Harrowdown Hill är ett godkänt val, men ärligt; håller folk på och laddar ner ringsignaler? Varje gång det ringer i tunnelbanan, med nåt som inte är en ringsignal som följer med mobiltelefonen, så tänker åtminstoner jag: ”åh shit vilken tönt”, oavsett hur tuff låten är.

  Förresten; ännu mer om det är en indielåt, för då känns det mer som att man vill fronta sin unika smak i fejjan på alla andra tråkiga tbane-passagerare. Att modifiera sin mobilsignal? Nördmätaren slår i taket.

 16. Ullicka skriver:

  Jag tycker själv att jag har hittat den ultimata ringsignalslåten: ”Comfortably Numb”med Scissor Sisters. Den börjar med ett coolt beat och sedan ”Hello! Hello! Is there anybody in there?”

 17. bella skriver:

  någon som vet vad inro låten till Angel på tv6 heter?
  Vill veta!

Kommentera