Popjunkien

Bongo

I lördags tog Bingo Royale skäms-TV till nya bottennivåer. Jag är så generad att jag knappt kan skriva om det. Pinsammast av allt – jag hyperventilerar nu – var en sketch där Christian Falk (!) låtsasgrät i Mona Seilitz (!!) knä och Christians dotter Vanessa (!!!) körde en jag-är-hungrig-får-jag-suga-tutte-grej (!!!!).

Och hela upplägget var så vitsigt att man fick ont i huvudet. Forcerade sketcher gjorda av folk utan humor, lucköppning a la Bingolotto fast här var luckorna plåtskåp och siffrorna var olika maträtter från korvmojen. En tjej ringde in och vann en begagnad Nissan Micra. Jag vet inte om den typen av ironi var rolig ens på 90-talet?

Känns lite flummigt att tro att detta är lösningen för att fånga in attraktiva yngre tittare i lördagsfållan på SVT. Och nej, jag har ingen bättre lösning själv och hade jag det skulle jag sälja den och inte blogga om det. Programledaren Nisse som chockvärvades, och jag menar chock som i varför då, från MTV i våras säger själv:

Jag är ganska ung och ganska rolig och kan locka yngre tittare. Och så blir det bingo för de äldre.

Känslan som ligger kvar efter den där chockvärvningen är ju att han ska vara något sorts underbarn. Men han är en högst ordinär skolsketchkille och jag tror att det redan finns många andra i SVT-stallet som skulle kunnat leda det här.

Men det ska också sägas att pappa och dotter Falk avslutade kvällen med ett asbra framträdande (hör låten på Vanessas Myspace). Och att raggadishkillen Omid Khansari gjorde en helt ny trubadurkaraktär som kanske kan bli kul.

Repris ikväll om ni törs. Kl 23:05 på SVT1.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Bongo

 1. Hanna skriver:

  Nästan så jag rodnar när jag läser. Måste kanske ändå tjuvkika lite ikväll, om jag är vaken.

  Ångrade mig förresten om V&R – det var väl egentligen inget jag ville ha, så somnade gott igår kväll.

 2. nyckfull.net skriver:

  Att komma på bättre lösningar själv är väl det minsta man kan göra? Jag har inte sett det här programet och det tog mej tio minuter att döma ut ”Robin”. När det gäller humor är jag glad att Sverige inte är ”bäst i världen” som vi tydligen är på allt annat. Vi har istället ”humor” man blir arg av. Det är hemskt att som rolig människa vara utspelad av folk som har egna humorprogram, men som inte vet hur man handskas med roligheter.

 3. Hanna skriver:

  ”Det är hemskt att som rolig människa vara utspelad av folk som har egna humorprogram, men som inte vet hur man handskas med roligheter.”

  Det var nog det roligaste jag läst på flera dar.

Kommentera