Popjunkien

Fars dag

Det är fars dag på söndag och jag tänkte att vi kunde ägna oss åt papparelaterad popkultur för en stund. Tanken slog mig när jag såg Seinfeld häromkvällen och noterade att George Costanza (så klart) har en klassisk pappajacka. Ni vet en som går ner en bit på låret, är i fladdrigt tyg, har dragsko i midjan, färgen alltid en stark röd/blå/grön. Den här bilden visar den exakta modellen, fast i fel material. George har både en grön och en röd och i det här klassiska avsnittet bär han den röda.

Nu kanske pappajackorna ser annorlunda ut så här på 2000-talet men jag tycker ändå den där stilen var så uteslutande vuxen att den aldrig var en barnjacka, eller mammajacka för den delen. Andra papparelaterade saker jag kommer på är pappaskämtet, pappadansen och ”jag ska bara se rubrikerna på Rapport”. Har ni något pappaspecifikt på lager?

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Fars dag

 1. Demokrazy skriver:

  Kom och fira fars dag på Allhuset ikväll. Det bjuds traditionsenligt på:

  Nicolas Makelberge live!
  Kalle J & Anders HJ & Johan & Rickard spelar låtar.
  17 kronor för en öl!
  Allhuset 21-03, ikväll, 18 år.

 2. Angelica skriver:

  Min pappa har en sån där jacka!! Haha!!

 3. Nina skriver:

  Pappaskämten är verkligen klassiska och något som de flesta verkar känna igen sig i. Torra och lite knäpp-upp vitsigt. När skämtet levererats uppstår alltid en liten tystnad som följs av ett litet artigt låtsasskratt eller ett – Men pappa….

 4. Hanna skriver:

  Åh, min pappa klarar alla tre. Han dansar som Cosby, har en sån där jacka (fast inte riktigt längre tror jag) och har jättetorr och rolig pappa-humor.

 5. Mel E skriver:

  ”Man ska inte bryta kylkedjan!”

Kommentera