Popjunkien

Irritationsombudsmannen

Kolla, Aftonbladet Stockholm har instiftat en irritationsombudsman (IrrO) som man kan mejla om det är något i stan som stör en. En undersökning gjord bland läsarna visar att det näst mest störande i Stockholm är brats. My god, snacka om att folk har gått på en mediebild, för de gör väl inte det minsta illa i den totala stadsbilden? De syns ju inte ens.

Mitt största störoämne är självklart – jag fullkomligen HATAR tunnelbaneförarnas ryckiga körning. Folk faller dagligen som käglor i vagnarna på grund av bromskåta förare. Kräkningar förekommer. Förmodligen den enda frågan som på riktigt skulle kunna få mig att engagera mig politiskt (obs skoj). Men jag kanske skulle slå till på ett mejl till IrrO?

Dela: Facebook  Twitter 

10 kommentarer till Irritationsombudsmannen

 1. Niclas skriver:

  Tyvärr så handlar inbromsningarna om tågets automatiska system, inte föraren. Och tydligen går det inte att programmera om systemet nu när det redan är infört.

  Visst är det underbart? :-)

 2. Mitt största irritationsmoment är folk som stannar mitt i ett människoflöde. Vare sig det är direkt efter rulltrappan eller mitt i rusningstrafiken på centralstation så finns det individer som plötsligt stannar för att orientera sig eller aktivera hjärnan (kan inte tänka och gå samtidigt, uppenbarligen).

  På delad andraplats kommer folk som spelar dragspel på tunnelbanan, folk som lyssnar på musik med alldeles för hög volym i läckande hörlurar och tiggare som visar bilder på halvdöda, anemiska personer och hävdar att de tigger pengar för deras skull.

  (Eh, var det inte du som var IrrO, Reb? :-)

 3. m skriver:

  Läs även Dagens Medias intervju med IrrO himself, Expressens blivande nöjeschef:
  http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=86249

  Han verkar måttligt road. Någon som fattar varför Aftonbladet inte bara släpper honom? Blir han straffad för sitt lagbyte?

 4. Åsa skriver:

  Mitt största irro:
  Folk i bredd på trottoarer. Detta gäller inte bara mammor med barnvagnar, utan även andra som går i bredd eller inte ser sig för.

  Måste man informera dem om vanligt folkvett om att ta hänsyn till andra? Hör det inte till vanligt hyfs att se till att andra medmänniskor också får plats inom det lilla utrymmet som en trottoar ger? Ska andra hoppa ut i gatan eller klämma sig upp mot väggar? Eller har de någon slags specialdispens, som jag och andra inte känner till? Det är ju ändå fråga om någon slags trafik, och med det gemensamma regler – där man får se sig omkring och vara närvarande, ha förutseende och se till att mötande också får plats.

  Ja, det märks väl att jag är mycket irro på detta!! :)

 5. Maria skriver:

  Men tänk alla resenärer som ska hålla upp dörrarna, ta lång tid på sig osv. Jag tycker nog faktiskt att tunnelbaneförarna har all rätt i världen att köra ryckigt.

 6. Joppe skriver:

  Mest irriterande är naturligtvis alla mer eller mindre rabiata utdelare av gratistidningar. Dom är till och med mer irriterande än gratistidningarna själva.

  Misstänker att det är den verkliga ettan på listan men att det censurerats av Aftonblaskan.

 7. carreca skriver:

  Det här med att ha någonstans att få irritera sig över saker är en av bloggarnas huvudfunktion, det är bara att kolla in kommentarerna här. Inget sammansvetsar och engagerar folk såsom gemensamma irritationsmoment.

  Värst är fortfarande den vidriga avloppsstanken som fyller tunnelbanevagnarna vid Slussen.

 8. Annika skriver:

  Instämmer helt! De slumpmässiga och obegripliga inbromsningarna kommer att ge mig högt blodtryck. Tur att man ändå lyckas skönja vissa mönster så att somliga av dem kan pareras…

 9. Nina skriver:

  Niklas: Förvisso finns det en del automatiska fastighets spärrar inbyggda i tunnelbanesystemet. Det innebär att man inte kan köra hur fort som helst när man t.ex. närmar sig en station. En god förare vet när dessa slår till och anpassar farten så att körningen blir lätt och friktionsfri. Även jag är sjukt irriterad på tågförare som kör som praoelever. Jag skulle också kunan lägga inte låta avstigande gå av innan folk går på till listan samt att stå på fel sida i rulltrappan.

 10. Rebecca (admin) skriver:

  ”tågförare som kör som praoelever” tihi. Jag åkte förresten röda linjen igår (värst ju) och började nästan grina för jag mådde så illa. Vilket inte är fallet på en stadigt framförd t-banevagn på gröna linjen, då kan jag typ läsa Metro utan att hålla i mig ens utan minsta kväljning. Ska det vara så?

Kommentera