Popjunkien

Tacos och chips

Hej, tacostönten här. Eftersom jag inte vill att mina subjektiva minnen av när tacos kom till min hembygd ska betraktas som historieomskrivning och ren fakta har jag ringt till Old el Paso för att ta reda på när tacos verkligen kom till Sverige. (De kunde dock inte bekräfta när försäljningen började i norra Eskilstuna).

Jag har även pratat med OLW om när de började sälja Sourcream & Onion-chips.

Så när tror ni att dessa hörnstenar i svenskt fredagsmys verkligen lanserades? Var god gissa!

Dela: Facebook  Twitter 

14 kommentarer till Tacos och chips

 1. BisonFredrik skriver:

  På A svarar jag 1990 (taco) och på B svarar jag 1988 (sour cream). Jag har nu tagit av mig lurarna och gått ut ur buren.

 2. Corn skriver:

  Tacos: 1989

  Sourcream: 1993

 3. emma skriver:

  Tacos: 1992
  Sourcream: 1986

 4. Hanna skriver:

  Jag gissar också på 90-talet på tacos. Chips började jag inte äta förrän för två år sen. Totalt onödigt och dumt. Men gott.

 5. David skriver:

  Asså, jag är glad att min kommentar fick dig att gå till botten med det här problemet, men jag vet inte om det kommer leda fram till något relevant svar. Jag vet med säkerhet att jag åt tacos så tidigt som 1988, vilket förmodligen betyder att det då funnits här några år (om inte annat fanns det iaf minnst en tacorestaurant i sthlm på åttiotalet). Namnet souer creme skulle jag gissa kom någon gång runt 91, men jag vill som sagt minnas att en väldigt snarlik smak fanns under annat namn innan.

 6. k skriver:

  Jag vet inte vad det är som gör att jag inte kan se respektive inläggs sida, bara huvudsidan fungerar. And that goes for både Firefox och Explorer.

  Under varje kommentar står det:

  Warning: Unknown modifier ‘/’ in /home/kunder/8326/crusoe.se/blogg/wp-content/plugins/google-hilite.php on line 105

  Warning: Unknown modifier ‘r’ in /home/kunder/8326/crusoe.se/blogg/wp-content/plugins/google-hilite.php on line 105″

  Men det kanske bara är jag?

  Och nu vet jag inte riktigt varför jag skriver här med tanke på att jag inte kommer att kunna läsa eventuell respons då kommentarerna är oläsliga.

 7. Annis. skriver:

  sourcream kom (tänkatänka)1989?

 8. Jenny skriver:

  Jag gissar på att tacon kom till Svedala någon gång på sjuttiotalet och sour creme and onion har jag för mig var i början av nittiotalet. Jag chansar på 1977 och 1992. Känns lite som frågesport…

 9. Åsa skriver:

  Taco Bar har funnits i Stockholm sedan 1983, så några år efter det kanske det lanserades i butik?? Eller i alla fall närmare slutet på 80-talet.

 10. Nina skriver:

  Jag måste påpeka att Estrellas Sourcream har funnits flera, flera år innan OLWs som hette Creame Fraiche-chips. Sen tyckte man på OLW att det var för mycket fettklang på Creame Fraiche som stenhårt associerades med mjölkprodukten medan Sourcream bara var en smak för gemene man. Då bytte man och ändrade även chipsen från att ha haft en egen nisch till en blek Estrella kopia. Jag tror att Estrellas Sourcream kom 1988 och OLWs dito 2000.

 11. Strössel skriver:

  Tacos och Estrella Sourcream! Åh så 90! Köpte 90-tals quizboken ”Hånglade någonsin Scully och Mulder och var den lila teletubbien verkligen gay?” på Designtorget och där fanns annan en lista med annan 90-tals mat/dricka: langos, ruccola pitabröd,soltorkade tomater, pesto. Ljuva 90-tal.

 12. Kemistri skriver:

  Första gången jag kom i kontakt med Tacos var sommaren 1982. Lillasyster Emma hade fötts och mamma låg tidsenligt på BB en vecka. Pappa skulle alltså laga middag. Då skulle jag, åtta år, köpte familjens första Taco Dinner kit på ICA. Det tog lång tid innan jag fattade vad det var. Det var nästan mer spännande än lillasyrran.

  Så, säger 1980 på Tacos, och 1987 på Sour cream.

 13. Rebecca (admin) skriver:

  Svaret finns här!

 14. Jasmine skriver:

  Vet nån någon mexikansk hemsida med bilder på??

Kommentera