Popjunkien

Philip i Ebba och Didrik

För 1½ år sedan skrev jag om Malik Bendjelloul på SVT:s Kobra som har förflutet som barnskådis i ungdomsserien Ebba & Didrik. Och en av de finaste sakerna med den här bloggen är ju alla ni som läser och kommenterar så roligt. Just därför har Malik-inlägget fortsatt leva och för ett tag sedan undrade en Håkan hur Malik ser ut idag.

Svar: så här!

Dela: Facebook  Twitter 

42 kommentarer till Philip i Ebba och Didrik

 1. Ellinor skriver:

  Lika söt som i E&D då jag var superkär i honom såklart..!

 2. sara skriver:

  usch. jag skäms att erkänna det men när jag var liten tyckte jag ebba skulle stanna hos den lilla slyngeln med egen (liten) bil och skojsiga tv-spel…

 3. Svenny skriver:

  Oh my days. Honom hade jag aldrig kannt igen, om du inte hade upplyst. Jag bara ALSKAR Ebba och Didrik. Jag kan hela dansen som de brukade gora pa skolgarden. ”Om du vill ha mig, sa far du va med mig, och inte ta dig (?) men Filippa…” Kanon.

 4. Jonas skriver:

  Jamenshit!

  Han var ju inne i lördags och skulle handla prylar i butiken där jag jobbar.

  Hade aldrig gjort kopplingen om du inte postat. Kul! :)

 5. Hanna skriver:

  Åh vad jag var kär i Philip!

 6. Nina skriver:

  Detta är anledningen till att man alltid kollar av din blogg det första man gör när man kommer till jobbet. Både detta och det gamla inlägget är grymt sköna spaningar som man inte riktigt får sig till livs någon annanstans. Vad gör Philip i Ebba och Didrik nu? sköna frågor som sällan får svar! Länge leve ”Mitt liv som populärkulturjunkie”!

 7. Rebecca (admin) skriver:

  sara: jag med :)

  Svenny: imponerande! Hoppas du får tillfälle att lära mig någon gång.

  Jonas: vilket sammanträffande…

  Nina: tack snälla söta du, roligt att det uppskattas!

 8. Rebecca (admin) skriver:

  Förresten, om någon skulle råka ha ”skolgårdslåten” (‘Lagt kort ligger’ med Betula) kan ni väl säga till?

 9. Rebecca skriver:

  Jag har den !! Säg till om du vill ha.

 10. Men jösses jag hade glömt bort. Glömt Ebba och didrik… Jisses, så söt han är (än idag)

 11. Xx@xx.xx skriver:

  Är det bara jag som är besviken. Han ser så tillrättalagd ut med sitt lilla kulturskägg och kavaj till jeans. Jag hade vänatat mig något mer spännande.

 12. Emma skriver:

  Gud vad roligt! Haha, jag var såklart också lite kär i Philip… Var det fler än jag som försökte lära sig dansen till ”Lagt kort ligger” (med Betula) som de tuffa tjejerna dansade till…?

 13. Emma skriver:

  Texten går: ”Om du vill ha mig, så får du va med mig, och inte ha det(?) med Filippa.” Tror jag…

  Ebba (Lisen Arnell) gick i samma gymnasieskola som jag på mediaprogrammet men jag vet inte vad hon gör nu.

 14. Dramaqueen skriver:

  Åh, jag såg om hela serien idag…vilken nostalgi…hittade Lagt Kort Ligger…men inte den ”fräcka” låten som spelades då Ebba skulle hem till den där bortskämde slyngeln Mårten (som var den jag var kär i). Nån som vet vad den heter?
  Sen hade det ju varit kul om ngn hade en bild på de övriga…Mårten och lilla Ebba Slebba…

 15. Filippa skriver:

  oh my, älskar ebba och didrik också, kan hela utantill. Vi dansade dansen på skolgården när jag gick i ettan och lekte att vi var dem! Och jag var så nöjd att de sjöng filippa i låten! ”Philip” var söt nu med!!

 16. M. skriver:

  Malik är min kille. Ibland har han skägg, ibland har han det inte. Jag tycker han är fin med både. Just nu är han i I Etiopien. När vi skull ha vår första date googlade jag honom och hittade då denna blogg!

 17. Rebecca (admin) skriver:

  M: nämen roligt! Antar att du var exakt rätt påläst dårå, eftersom ni blev ihop :)

 18. Cornelia skriver:

  Jag ”sprang på” den här sidan när jag satt o letade efter en låt från Ebba & Didrik TV-serien. Kul fakta! Och himla kul att nån har låte ”Lagt kort ligger”! Den kunde man ju utantill ;-)
  Men låten jag e på jakt efter är den som Didrik skrev till Yrla tror jag och som han plinkade på pianot. Jag vet inte riktigt vad den heter men den går nåt sånt här ”I love You, I love You, I Love You so, I Love You so…” Det e nämligen min och min sambos låt, vi brukar sjunga dne för varandra :-) Jag tänkte göra nåt kul med den när vi ska gifta oss, det ska bli en överraskning.
  E det möjligvis nån som har den, gärna texten!

 19. Aurora skriver:

  Det finns en soundtrackupptagning på musiken från ebba och didrik där ”I love you” är med, men jag undrar om någon vet vad det är för pianostycke Yrla spelar?

 20. Evelina skriver:

  Hej!!
  läste eran diskution och jag bara måste ha låten?? Lagt kort ligger.
  Kan jag få den??

 21. sanne skriver:

  hej! haha.. jag och min kompis letar efter ebba och didrik låtar. om du har eller vet nån som har någon så skicka gärna, vad som helst. :) skulle vara kul! svara gärna.

 22. Kul blogg allså!
  Man får ju en sån nostalgigick av att läsa om allt ni kan eller kommer
  ihåg om Ebba och Didrik.
  Jag bara älska serien. Borde visas igen tycker jag.

 23. lerone skriver:

  Har någon Lagt kort ligger? Ni vet den där låten som de där tuffa tjejerna dansade till.
  Den gick så här:
  Icke du vill haka, släng dig i en vägg!!
  Ta å svälj ett lakan och lägg (?) .. ägg!
  Lagt kort ligger! Ååååh, Lagt kort ligger lagt kort ligger,
  åååååååååååååååååh, ååååååååååååååååååååååååh, lagt kort ligger lagt kort ligger åååå. Om du vill ha mig, så får du va med mig, å inte va med mej, gå till filippa,

  typ något sånt, skicka länk om ni hittar!

 24. Josefine skriver:

  OM NÅN HAR DEN SÅ SNÄLLLAAAA! SKICKA DEN! E 12 ÅR OCH ÄNDÅ ÄLSKAR JAG DOM! OM NÅN HAR LÅTEN, KAN NI VA SNÄLLA OCH SKICKA DEN TILL JOSSEKOTTEN@HOTMAIL..COM

 25. Josefine skriver:

  ALLTSÅ OM NÅN HAR LAGT KORT LIGGER

 26. Ruben skriver:

  Heeeeeeeeeeeeeeeej (Philip) det är jag som spela rubeen

 27. Sandra skriver:

  Philip är min favorit! Så charmig, så mystisk o snygg o söt tycker jag! Sani/ 16

 28. Moa skriver:

  Älskar filmen Ebba & Didrik .. Jag har låten ”lagt Kort Ligger”.. :D Älskar när dom står o dansar till den där låten hehe :D ,

 29. Maria skriver:

  Blev så glad när Ebba & Didrik visades på tv igen nu. Jag har länge vart på jakt efter låten lagt kort ligger med Betula men hur får man den? Finns den att köpa på nån gammal skiva, eller? Ebba & Didrik rules!!!!!!

 30. Miriam skriver:

  Ellerhur!!!
  jag vill också ha betula lagt kort ligger som låtkod

  / älskar ebba och didrik

 31. Agnete skriver:

  Jag såg serien när jag var liten…och älskade den! Det gör jag fortfarande.. Jag har ett kasettband med al musiken, men råka paja det lite när jag var yngre, därför skulle jag vilja ha det på cd eller mp3…vet nån om det finns att hitta någonstans?

 32. Fredrik skriver:

  Om ni inte redan tagit reda på det är det alltså Betula med ”Lagt kort ligger” och jag har en mp3 om det är nån som vill ha. Maila mig genom att klicka på mitt namn om det är nån som är intresserad.

  Jag vill också veta vad ”I love you” är för låt – jag letar fortfarande! =D

 33. Challe skriver:

  Hallå! Tjejen som står bredvid Malik på bilden gick på samma gymnasieskola som jag i Västerås.. Varför står de tillsammans? Hur känner de varann?! Blir tokig på såna här internetmysterier som gör att man måste googla, o googla o googla i hopp om att hitta svar… :)

 34. Fredrik skriver:

  Jag har fått en hel del mail angående ”Lagt kort ligger” och jag har fått lite dåligt samvete för att jag säger att jag kan skicka musik som är copyrightskyddad. Så jag har ändrat mig, kalla mig löjlig, men jag skickar inte låten till någon. Ni får försöka ladda hem den istället. Det går om man försöker.

 35. Rebecca (admin) skriver:

  Jag tar bort din mejladress!

 36. Agnes skriver:

  asså gud jag typ dör av det där stycket som yrla spelar och som också är med i slutet jag vill så gjärna ha reda på vad den heter :) nån som vet???

 37. moa skriver:

  ååh jag vill också vad vilken valsen som yrla spelar heter ?? den som hon spelar i andra avsnittet typ?

 38. Anton skriver:

  Älskar Ebba och Didrik så mycket att min dotter heter Yrla. Lagt kort ligger går att lyssna på YouTube

  Jag har soundtracket på kasettband men det har aldrig släppts på CD tyvärr.

  Filmen går att köpa för äckligt lite pengar hos bla. Discshop

 39. Miss W skriver:

  Den finns visst på Cd, jag har den i min ägo.

 40. Micho skriver:

  Hej! Är det någon som vet vad poplåten heter som spelas när ebba har träffat mårten? Han säger att hon är snygg och då avslutas avsnittet med en poplåt. Någon som vet vad den heter så svara gärna då! Tack på förhand! :)

 41. madeleine skriver:

  jag eltar efter noter till låten yrla spelar när hon snackar om sin mormors syster.
  (fyrhändig vals)

  någon som vet ?????

 42. ola skriver:

  pianovalsen som yrla spiller ligger hvertfall ute på spotify, men da ikke den versjonen med kun piano. Veldg fornøyd med endelig å ha funnet denne: https://open.spotify.com/track/5Xt4dNPdPusQxRmWxOe9EJ . Det er mulig linken ikke fungerer. men søk i så fall på Anders melander – eufemisme, så finner man den.

Kommentera