Popjunkien

Idol 2006

Jag vet inte om jag kommer att ha lust att blogga lika hårt om Idol i år som förra året. Men självklart kollar jag och smäller i champagnekorkarna när rätt personer åker ut (som Sara igår).

Så här tycker jag om årets deltagare:

(Här kan du läsa vem som är vem och också se dem sjunga)

Sara – sjunger sådär tjejfint men klarar inte utsvävningar med rösten eller pressen i tävlingen. Så har det varit igenom hela uttagningsomgången tycker jag och den enda anledningen till att hon röstades vidare var ju att hon figurerat mycket i de ihopklippta programmen. Precis som t ex Danny och Felicia. Bye bye Sara.

Johan – har karaokekomplex. Ni vet den där åkomman som gör att man bara vågar sjunga ballader i karaoken för det är då rösten låter finast? Igår sjöng han en ballad av Westlife-exmedlemmen Bryan McFadden och hävdade att det var hans favoritartist. Inte en challe säger jag, han påstår ju på annat håll att det är The Haunted. Men de gör väl inte så karaokevänligt material.

Jessica – har visserligen en bra röst men är lite för mycket coverbandsaktig för att passa tycker jag. Vilket förtydligades ytterligare när hon sjöng Joan Jetts ”I love rock n roll” i går. Men jag har fallit lite för hennes integritet, tycker t ex det var rätt skönt av henne att nobba stylistens kläder i kvalomgången.

Jonas – alltså snälla. Jag vet inte var jag ska börja; han har varit klasskompis med Basshunter, han har en tjugo centimeters utväxt, han vänder ögonen ut och in när han sjunger. Jag klarar inte av när folk sjunger med tillgjord röst, i hans fall grötigt nere i halsen i ett försök att efterlikna Eddie Vedder, särskilt inte när den riktiga sångrösten lyser igenom ibland. Han sjunger inte med sin riktiga röst hävdar jag.

Cissi – jag gillar henne lite. Även om hennes röst är i vekaste laget så har hon redan lyckats pricka in min sommars största guilty pleasures (Not ready to make nice och Who knew). Ska bli kul att se vilken låt som kommer härnäst. Någon som vet om hon är släkt med Nina Ramsby förresten?

Markus – vore det inte för könshårsskägget skulle han vara min klockrena favorit (baserat på att han sjöng Iris så fint i uttagningsveckan). Så jag förhåller mig lite fesljummen till honom tills vidare. Men han får se upp med låtvalen – Lenny Kravitz är varken rolig att lyssna på eller kommersiellt gångbar i en tävling som handlar om att vinna tittarröster.

Linda – vet jag inte riktigt hur jag ska förhålla mig till. Vet inte om det är tevetiden eller hennes faktiska framföranden som gör att jag ibland tror att hon kan vinna alltihop. Visserligen har hon hittills bara sjungit låtar som jag tror hon övat på en miljard gånger hemma på kammaren (t ex Alanis Morissette och No Doubt) men hon kan nog briljera även med låtar hon inte väljer själv. Inte nödvändigtvis sagt att jag vill att hon ska vinna, men hon kan.

Erik – nej, han har ju inget där att göra. Det enda intressanta med honom är att han ser ut lite som Matt Dillon.

Danny – må ha charm och gung i benen och det är väl det och Stomatol-leendet som räddar honom kvar. För hans röst håller inte i längden. Jag tror han blir årets Ola. En tjejfavorit som håller sig kvar rätt länge men åker ut när det väl gäller och börjar handla om kvalitet och inte vem som synts mest i rutan.

Felicia – är för helylle för mig. Och varför har hon alltid puffiga byxor? Hon sjunger riktigt bra men är för djupt nere i soulträsket för att vara intressant (sådär som musikaliskt skolade alltid är). Jag anser att Corinne Bailey Rae (som Felicia sjöng en låt av igår) är ett sömnpiller.

Natalie – bra att hon röstades in igen. Hon har en skön blandning av att vara iskall och skållhet. Gårdagens uppträdande var hennes bästa hittills och hon var grymt snygg i den röda klänningen. Dock osäker på om hennes sång och genre håller hela vägen men enligt 23 000 röstande hos Aftonbladet var hon en av favoriterna igår.

Dela: Facebook  Twitter 

19 kommentarer till Idol 2006

 1. tori skriver:

  mjo, tydligen är cissi ramsbys mamma kusin med nina ramsby.

 2. klara skriver:

  nej nej, erik ser ju ut som jared leto http://www.imdb.com/name/nm0001467/

 3. Rexxie skriver:

  Näpp, Erik ser ut exakt som Eric Nies gjorde i första omgången av The Real World New York…

 4. Sofia skriver:

  Saras version av Forever young förra veckan var oerhört vacker.. Men visst, den här gången var hon tristare… Men Erik, han är riktigt trist. Tycker att röstningssystemet ska göras om. Rösta ut den som minst förtjänar det. För jag tycker det är jättesvårt att hitta EN favorit.

 5. sara skriver:

  jag såg allt av första omgången av idol, inget av förra. har bara sett någon avsnitt av uttagningarna fram tills nu, till skillnad från många tycker jag det gör ont att se jag-tror-jag-kan-sjunga-men-det-kan-jag-inte. har hört många säga att årets startfält skulle vara det bästa någonsin så igår bänkade jag mig för att blåsa av fåtöljen. jag tyckte alla var bleka karaokesångare. skulle de här vara bättre än daniel – prettyboydarin – loreen – geraldo & co. knappast…

 6. Rymdkatten skriver:

  Vad är grejen med alla pandabrudar och piercingar iår? Frankly så suger Cissi. Hon sjunger både falskt och spelar alldeles för mycket på ”coola-flatan-i-Järvsö-som-inte-tar-någon-skit”. Gäsp.

 7. malte skriver:

  dixie chicks? guilty pleasure? jag är väl inte helt hundra på den innebörden, men om det betyder att de buntas ihop med toto och ELO så måste jag sätta ner foten. dixie chicks är toppen.

 8. Hanna skriver:

  Första gången jag är ledsen att jag inte kollat Idol (sen uttagningarna då, men minns bara Cissi).

 9. Buster skriver:

  Håller helt med dig ang Jonas. Den killen spelar upp sina framträdanden på fester. Jag håller nog på Linda.

 10. emma skriver:

  danny kan ju faktiskt dra en hel massa röster, bara på grund av den orsaken att alla ju är så indie-punk-snören i år att de tävlar om samma publik.

 11. Magnus skriver:

  Skönt att du finns som kan gräva fram fakta. Att Bryan McFadden skulle vara Johans favoritartist kändes inte helt övertygande.

  Tack också tori för klargörandet angående Ramsbysläktskapet. Det har jag grubblat på. Måste apropå det säga att Cissi har långt kvar till titeln coolast i släkten. Håller med Rymdkatten vad gäller henne.

 12. Sandra skriver:

  Tänkte bara säga att du inte behöve hårdblogga om Idol i år för jag sköter det lika fanatiskt i år som förra året på min blogg.. kanske värt ett kik?

 13. Cissi H skriver:

  Är det nån mer än jag som tycker att Danny är sjukt lik Ellen DeGeneres?

 14. Caravaggio skriver:

  Om det är någon som är lik någon så är det Danny som är lik Ola Toivonen i ÖIS.

 15. henrik skriver:

  underbart utlägg om de 11 utvalda – instämmer å anser d vara ”sanning”. för övrigt en skön blogg!

 16. klara skriver:

  jag måste bara understryka eriks likhet med jared leto än en gång. http://mscl.free.fr/jaredleto/leto.jpg och http://gfx.tv4.se/imagesdb/editor/idol_2006/B116D61F-0148-48B5-B785-88E609CCF254.jpg
  finns det någon klockrenare lika som bär?

 17. effu skriver:

  men asså nää, popjunkien. jag fattar inte att du dissat årets omgång av idol. det är ju den bästa hittills. en kirsti som inte finns i denna värld, favoritfall och underdogs. det är ju bättre än OS ju.

 18. puuku skriver:

  meeh.. Marcus var ju bäst!
  :) hahaha skit ner er!

 19. Emma skriver:

  kollade lite vad ni hade skrivit.. jag håller med hon som skrev att erik var lik jared leto.. det är ju skitlikt :O allt, ögonen allt O.o helt otroligt ^^
  // Emma

Kommentera