Popjunkien

Musiksyskon, del 2

Min man har spelat Salem Al Fakirs grymma ”Dream Girl” hela sommaren och när jag kollade Bolibompa häromkvällen (eller, kollade och kollade) så såg jag att han programledaren med ögonen också heter Al Fakir i efternamn (Nassim i förnamn). Lätt att de är brorsor! Googlade lite och det verkar som att Nassim också sysslar med musik (och dans). Det finns en musiksyster också: Aminah.

Andra musiksyskon sen sist: brödraparen i Deportees, prettobrorsorna i Mando Diao + Sugarplum Fairy, tvillingsystrarna i The Veronicas, tvillingsystrarna i Taxi Taxi, tvillingsystrarna Tegan and Sara.

Tvillingtemat var inte avsiktligt men när vi ändå är inne på twins måste ju bröderna Goss vara med, dvs Bros!

(Musiksyskon, del ett).

Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till Musiksyskon, del 2

 1. Rymdkatten skriver:

  Glöm inte tvillingarna i Trance Dance. Riktiga babes på det glada 80-talet.

 2. kicks. skriver:

  åh, nassim är grymt musikalisk. det finns klipp när han spelar på helt omöjliga instrument, typ ballong och kastrull, och det blir alltid skitbra. och såklart är han stjärnan i bolibompabandet, särskilt utklädd till prinsessa i fantasilåten!
  http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?d=43167&a=565203

 3. Plupp skriver:

  Haha, det finns tre brorsor till och så vitt jag vet faller även de in i kategorin musiksyskon. En är hornist, en tubaist och minstingen dansar. Aminah fick väl en guldbagge för ”Vingar av glas” också?

 4. karolina skriver:

  bröderna almqvist inte att förglömma!

 5. Hanna skriver:

  ”lätt” är ett så skönt uttryck.

 6. vic skriver:

  al fakir-klanens musikaliska framgang ska till viss del forklaras av att samtliga syskon fick ett eget piano i sitt rum under uppvaxten. vi kommer sakerligen och forhoppningsvis fa se mer av dem!

 7. Rebecca (admin) skriver:

  underbar info, tack!

 8. Petra skriver:

  Lilli och Sussi!
  Bröderna Gallagher!?

Kommentera