Popjunkien

Vandraren har ingenstans att gå

Det mest spännande i SVT:s valvaka har ju varit de många promenaderna i bild. Programledare, gäster, studiofolk – alla har de promenerat omkring till synes planlöst i studion och som tittare har man kommit på sig själv med att spana bakom den intervjuades axel för att se vem som ska braka in i bild härnäst.

Till att börja med har hela kvällen byggts upp kring att Katarina Sandström stegar fram mot stortavlan där prognoserna presenteras. Statsvetare Holmberg tassar snällt ett par steg bakom.

KG Bergström intervjuar Maria Wetterstrand i partiledarsoffan och i bakgrunden strosar Sladjan Osmanagic avslappnat in i bild medan han petar sig i örat. Någon ropar ut honom ur bilden. Strax därefter går Bengt Westerberg förbi samtidigt som han vinkar hejdå till Carl Bildt.

Reinfeldt vandrar in i SVT-huset och ertappar Persson i sminket. Strax därefter går Persson med tunga steg in till KG:s intervjusoffa. Han sätter sig på en prydnadskudde. När han strax därefter gör sorti följs hans promenad av ett stort posse – kameramannen så pressad att halva kameran täcks av en duk.

På partiernas valvakor pressar sig rödmosiga kampanjare förbi kameran tätt intill intervjuare och intervjuobjekt. Hos KD är det en man i stor vit skjorta. Hos Socialdemokraterna skymtar Fredrik Sjöshult i bakgrunden. Strax därefter börjar miljöpartister dansa diskodans i riks-TV.

Dela: Facebook  Twitter 

9 kommentarer till Vandraren har ingenstans att gå

 1. Hanna skriver:

  Varför satte sig Göran på den lilla kudden? För att se längre ut eller tyckte han att soffan såg för hård eller för mjuk ut? Märkligt.

 2. Elca skriver:

  Oh ja, statsvetare Holmberg, jag fnissade för mig själv varje gång han gjorde sina promenader för att det såg så avigt ut.

  Hanna – jag tyckte jag hörde GP säga att soffan inte gillades för att den var obekväm eller nåt sånt.

 3. Reblo skriver:

  löst citat: ”jag sitter så illa i såna här soffor”. Tror det har med hans opererade höft att göra, han verkar inte klara av moderna låga sittmöbler.

 4. Hanna skriver:

  Stackars G.

 5. Charles skriver:

  Miljöpartisternas discodans var kvällens höjdpunkt, men vad dansade de till?

 6. Hanna skriver:

  Charles – det undrar jag med!

 7. Reblo skriver:

  enligt uppgift i media dansade de till ”Peter Erikssons favoritband Kalle Baah med Governor Andy”.

 8. sara skriver:

  var det någon mer än jag som tyckte att carl bildt var en smula avigt inställd till typ allt som sverker sa, frågade eller undrade? hade han en fis på tvären eller det tvära sättet hans normalläge?

 9. Hanna skriver:

  Nej är det sant? Haha!

Kommentera