Popjunkien

The Mom Show

Har råkat se ett jättefånigt program på TV4+ – The Mom Show. Kanalen sjäva kallar det amerikanskt men det är i själva verket ett kanadensiskt program av och för mammor. Ni vet den trailern där de till ljudet av skrikig musik visar sina stringtrosor och pratar om sex efter förlossningen?

Visst kan väl ett lättsamt dagtidsprogram med inspiration för just mammor få finnas men det hamnar lätt på en skrattretande nivå. Här är två exempel på sådant de tycker att mammor behöver veta:

Icketekniska leksaker.
Inslaget påades med en diskussion om dagens stressade samhälle och att alla barn leker med tekniska prylar numera. Programmet skulle visa några nyttiga alternativ. Jag skojar inte med er när jag avslöjar att de icketekniska alternativen var KARTONGER. Det behövs alltså ett tv-program för att lära föräldrar att barnen kan leka med överblivet emballage. Programmets välkammade barn tvingades sedan att springa ut och in i stora kartonger medan mammorna med plattångade hår ropade ”fantastiskt”.

Lekrummet.
En mamma berättade uppgivet hur hemmet svämmade över av barnens leksaker. Ett kamerateam åkte dit och filmade och visst, det stod ett barntält på matsalsmöbeln. Mamman: ”JAG vet inte vad JAG ska göra åt alla dessa leksaker”. Hon jobbade heltid och hade svårt att hinna med att plocka undan om kvällarna. Hennes man skymtade i bakgrunden men han verkade inte ha något ansvar alls för hemmets många prylar.

Lösningen blev som ett up yours på oss trångbodda: de ”hittade” ett 30 kvm stort outnyttjat rum i källaren som de gjorde till barnkammare med smart förvaring för alla leksaker. Mamman: ”det hade jag aaaldrig kunnat tänka ut själv!”. Det krävdes alltså ett tv-programs inblandning för att de här tvåbarnsföräldrarna skulle kunna komma på tanken att ge ett av husets många rum till barnen. Tillbaka i studion konstaterade programledarna att det där var en toppenidé och att en av dem gjort samma grej hemma hos sig.

Uppdatering tre år senare
Programmet är i ropet igen.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till The Mom Show

 1. Hanna skriver:

  Jag vet, urlöjligt!

 2. annalena skriver:

  Jag har tagit till mig att jag kommer hamna i en bebisbubbla när jag fött vårt barn om några veckor men jag hoppas verkligen att jag inte kommer bli kompeltt hjärndöd på kuppen!

 3. Stefan skriver:

  Har inga synpunkter på programmet eller dina kommentarer om programmet.

  Men ligger inte Kanada i Amerika, närmare bestämt Nord-Amerika.

  Det går att diskutera huruvida ett program från Hawaii är Amerikanskt eller Oceanskt. Som Magnum till exempel.

 4. Rebecca (admin) skriver:

  nog kan man tänka så också. Men om programmet spelas in i Kanada och de säger ABOT i stället för ABOUT, då ÄR det ju kanadensiskt.

Kommentera