Popjunkien

Klipp dig och sluta dejta i TV

Jag skrev för ett tag sedan om vuxna långhåriga killars vägran att klippa sig. Kom just på ännu ett exempel som platsar i samma kategori: långhåriga blonda tjejer som vägrar klippa lockarna eftersom det förmodligen var håret som gjorde att de vann utmärkelsen ”skolans snyggaste tjej” någon gång på högstadiet*. De kan också ha kandiderat i tävlingen ”Årets vackraste hår” i tidningen Frida där på 90-talet när sådant var viktigt.

Mest aktuella exemplet är Tess från dokusåpan Bachelor som ikväll var med i dejtingprogrammet Fling. Här en bild från 2004 (men hon ser likadan ut fortfarande).

Bilden kommer från Aftonbladet.

* Hade ni en sådan tävling på era högstadieskolor? Vår version hette ”Miss Skiftinge” och var exakt lika hemsk som det låter. Om folk inte hade mindervärdeskomplex innan så var det guldläge för sånt där och då. Det var ett elevpåfund men jag minns att vår klassföreståndare lät oss rösta fram vår klasskandidat som sedan gick vidare till skolfinalen på fredagsdiscot. Minns inte exakt hur det gick till men gå-på-en-scen-i-takt-till-musik förekom.

Dela: Facebook  Twitter 

13 kommentarer till Klipp dig och sluta dejta i TV

 1. Hanna skriver:

  OMG, hennes toppar är verkligen fruktansvärda (och med toppar menar jag 2 dm).

  Själv fiskade jag röster (alltså försökte övertala folk att rösta på mig) och lyckades åtminstone att bli klassens representant i lucia-tävlingen. Men sen vann en tjej från Marocko. Med långt lockigt hår. Damn.

  Vi hade också tävlingar i stil med ”skolans snyggaste tjej”, ”skolans bäst klädda” osv. Fast jag tyckte det där var rätt kul. Det var ju liksom bara en som vann så man var ju i gott sällskap med alla andra losers.

 2. Erik J. skriver:

  Förlåt en yngling, men bland det vackraste en kvinna kan ha är långt hår – och det gäller även efter att hon fyllt 20, eller 30, eller 40, eller 50 eller … ja, du förstår.

  Den kvinna som inte vill vara vacker bör alltså klippa sig, och ibland när jag ser mig omkring undrar jag om det inte är just detta som får många kvinnor att ta fram saxen.

 3. Hanna skriver:

  Åh nej, jag skulle aldrig kunna ens dejta nån som Erik. Förlåt Erik, men det är så läskigt med killar som älskar långt hår.

 4. sodan skriver:

  ja långt hår är snyggt på rätt person. och långt hår är snyggt om det är friskt och välmående. annars bör man snarast klippa sig. damen härovan skulle förmodligen behöva raka av sig alltihop och låta det växa ut igen. sen skulle hon, med det leendet, förmodligen klä alldeles utmärkt i en kortklippt liten pixiefrisyr.
  //sodan, med hår till midjan. dock utan svinto-toppar.

 5. Marie skriver:

  se där, en våfflad hästman! (”man” med långt a-ljud, dårå).

  dejtade hon i ”fling” el var hon bara där en stund som gäst?

 6. Erik J. skriver:

  Eh, Hanna, du är ju jättefin med DITT långa hår, och ALLA bilderna på din blogg föreställer långhåringar.

  Så du kan visst dejta mig.

  Aj! Min flickvän skulle inte tycka om det!

  ;-)

 7. Magnus skriver:

  Haha! Miss Skiftinge. Är det sant?! Det berättade aldrig mina syskon om. Det kanske gjorde för ont.

 8. Hanna skriver:

  Erik – jag gillar långt hår och tycker att det är jättefint (fast allra finast just nu är en snygg page tycker jag) men det är mest själva den där upphakningen vid det långa håret jag vänder mig emot. Som att en snygg tjej blir fulare för att hon klipper sig?

 9. Reblo skriver:

  Hanna: det hade kunnat vara rätt harmlöst om det inte vore för att hela klassen skämtröstade på en kandidat som liksom inte ens var aktuell. Pure evil! För övrigt håller jag med dig – det där med att tjejer SKA ha långt hår är creepy.

  sodan: oh, pixiealternativet skulle definitivt vara intressant!

  Marie: hon dejtade!

  Magnus: det är sant! Men jag vet inte om det blev en årlig satsning eller om den omröstning jag minns (ca 1992) var en engångsföreteelse.

 10. Hanna skriver:

  Men usch. Ja, högstadiet är väl upplagt för sånt. Vad hemskt.

 11. Erik J. skriver:

  Hanna: jag låter nog mer fixerad än jag är, det viktigaste är så klart att innehavaren trivs i sitt hår; ingenting är vackrare än människor som faktiskt känner sig vackra.

  För mig som betraktare är det dock enkelt att konstatera att långt hår väldigt ofta är som ett smycke, att det förgyller sin bärare – och dessutom ju går att sätta upp på alla möjliga ljuvliga sätt. Jag kan gå loss big time på en svinrygg, till exempel.

 12. MaDeLiÑo skriver:

  Ang. ”Miss Skiftinge”… Handlar det om Skiftinge (Hus Skola)? Slummig förort i Eskilstuna stad? MVH Madeliño

 13. Rebecca (admin) skriver:

  Madelino: ja, det är det Skiftinge, klockrent beskrivet av dig.

Kommentera