Popjunkien

Bingo på text-TV

När jag var liten var det absolut hetaste efter-skolan-nöjet att spela bingo på text-TV. Hemma hos mig hade vi en alldeles för gammal teve så jag fick stilla mitt bingobehov hemma hos min klasskompis Johanna. Hon hade även en Pet Shop Boys-LP och ett apelsinträd som krukväxt.

Om jag minns rätt gjorde vi ungefär så här: skrev ner en bingorad med siffror mellan 1 och 50, bläddrade sedan fram till sidan 517 på text-TV:n och satte oss sedan och väntade med spänning medan textsidan slumpade fram siffror. Den som fick bingo först vann över den andre. Snacka om långsam underhållning – nu skulle man ju somna halvvägs!

Men jag måste säga att text-TV fortfarande är min vän. Kollar dagligen oumbärliga sidor som 650 på SVT, 601 på TV3/ZTV och 401-409 på Kanal 5.

Dela: Facebook  Twitter 

13 kommentarer till Bingo på text-TV

 1. Carreca skriver:

  Lighters up för text-tv! Old school-internet! Jag älskar text-tv djupt och innerligt och det driver mina nära till vansinne så fort man har en TV att dela med andra.

  Andra härliga text-tv-sidor är SVT:s 377,
  SVT:s 500 – som är statlig TV:s nöjesportal, skönt torftig.
  TV4:s sid 666 – Finn en vän med Fyran! (med härligt insinuant val av sidnummer, höhö)
  Tv4:s sid 888 (öh?)

  Faktum är att det finns en avlägsen kollega till mig, nära pensionsåldern, som kollar en enda sida på internet: http://svt.se/svttext/web/pages/100.html
  Jag tror hon känner att nätet är lite för stort för henne, och att text-TV på nätet räcker bra. Underbart.

 2. Johanna skriver:

  Ahhh, återigen en gemensam nämare. Gud vad man höll på med text-TV bingo. Och yeees, det tog tid hemma hos familjen fashio också, innan text-tv kom till byn.

 3. Petra skriver:

  Yes! När jag har frågat mina vänner om de spelade text-tv-bingo tittar de på mig som om jag vore korkad! Ingen minns. Jag spelade jämt, hemma själv efter skolan! :)

 4. Nina skriver:

  Jag tycker att det är sjukt att bara TV3 kan förse en med vettig tablåinformation (601, word) medan SvTs motsvarande sida enbart visar vad SvT har för program. Skandal…

 5. Reblo skriver:

  oooh 192:an var ett snyggt tips, tack!

 6. Cissi H skriver:

  Åh…Text-TV!
  Som nördig mellanstadiebrud spenderade jag en halvtimme varje eftermiddag efter skolan med att läsa *roliga historier*.
  Hörde nånstans att om man kollar en gammal vhs med program inspelade från tv och trycker på text-tvknappen så kan man se text-tv från den dagen! Fatta vilken nostalgitripp! Är det någon som har testat?

 7. SW skriver:

  Ja, jag har testat, det fungerar ibland, men väldigt flimrigt och sprakigt, och typ bara sida 100 eller så, vill jag minnas. Men indeed, en grym nostalgi vore det!

  Och Nina: Men SVT visar ju alla kanaler, på sida 650. Men visst, det är lågt av SVT att där, av rent egenintresse, pusha för sina oändliga digitala kanaler (Barnkanalen, 24) och alltid placera dem över TV4 och TV3. Liksom, jag tror nog att fler är intresserade av vad det är på fyran än typ – Barn. Public service, hallå?

 8. Ha ha ha! Jag minns också Text-tv när det var som störst, det var tider det. Alla pubertala insändarsidor med fåniga hälsningar eller uppmaningar, för att inte tala om dejtingsidorna och de roliga historierna. Stort!

 9. Kemistri skriver:

  Bingo och roliga historier, it all comes back to me… Text-tv var kung i radhuslängorna på 80-talet. Själv lärde jag mig teckenspråket under en period, en ny bokstav om dagen. Jag följde den serien med stort intresse.

  Härligt att se att gamla text-tv’n fortfarande ändå är sig ganska lik, sådär tjugo år senare (eller vad det är), bara innehållet och volymen som ändrats. En ultimat produkt från början.

 10. Tobias skriver:

  Härom dagen kom jag att tänka på bingo på text-tv. av nån okänd anledning :-) det var inte igår man satt där med sin rad och spelade med min kompis H. underbar funktion! :-)

 11. Emil skriver:

  Tjenare! Jag undrar om du har lust att byta länkar med mig. Länkbyten är ett bra sätt att få bättre placeringar i sökmotorer.
  Bättre placeringar innebär mer besökare! Jag kan länka till dig från flera olika sorters sidor.

  Vad sägs om ett länkbyte? Du kan kontakta mig via min email om du har lust att byta. :)

 12. Marie skriver:

  Haha kul bingovariant, synd att man knappt text-tv:ar något längre pga internet..

 13. Tina skriver:

  Hej! Snubblade in på din sida, klockrena minnen från bingo med text-tv. Undrar om det finns kvar, ska kolla in det direkt. Text-tv finns ju på internet också:)

  /T

Kommentera