Popjunkien

Entourage

SVT har köpt den omtalade teveserien Entourage – premiär i rutan i början av oktober.

Men frågan är om vi inte hunnit tröttna på serien redan innan börjat visas? Två månader innan premiär och serien analyseras redan i överdimensioner. Senast idag i Lantz i P3 där de ägnade en timme åt att diskutera manlig vänskap utifrån just Entourage. En timme som kändes rätt utdragen och smått onödig. Ett inbitet fan av serien fick filosofera kring floskler som ”kan män verkligen inte prata om känslor?” och ”hur många bästisar brukar killar ha?”. Jag noterade inte exakt vad som sades men den här personen gjorde referenser i stil med ”som den där Entourage-karaktären brukar säga…” och alla de pålästa i studiopanelen fnissade initierat.

Problemet är att knappt någon av P3-lyssnarna lär ha sett serien än! Vi vet ju inte vilka karaktärerna är! Och någonstans känns inte ämnet vänskap – manlig eller kvinnlig – särskilt angeläget att analysera ännu en gång. Känns som radioprogram inte gjort annat det senaste decenniet. Det är väl förresten det P3 har relationsprogrammet Christer till?

Om den här diskussionen ägt rum i oktober-november sådär (när serien börjat visas) hade den känts mer berättigad men den enda relaterande tanken jag skänkte den manliga vänskapen var sådant som programledaren Kristian Luuk nämnde om sin flickvän (Carina Berg). ”Aha, hon ringer sin bästis fyra gånger per dag. Undrar vem det är?”

Äsch, ni fattar ju att jag också fattar. Vissa dagar kan man längta ihjäl sig efter en vettig ny teveserie att följa och det är klart att diskussionen ska vara därefter. Jag ser också fram emot att Entourage ska börja och att man kanske ska få någon ny kvalitetsteve att knarka. Att det här kanske blir killarnas version av Sex and the City verkar dock göra att man blir alldeles till sig av ivrighet och startar diskussionen lite för engagerat och lite för tidigt.

Länktips: personen som pratade i programmet idag var någon som jobbar på Café, men jag hörde inte vem. Ser att de toppar sin sajt med en Jan Gradvall-artikel om just Entourage. Läs här.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Entourage

 1. Jonas skriver:

  Jag har inte lyckats övertyga någon om seriens storhet, och jag tror att det beror mycket på den rätt insnöade referenshumorn som iofs är det jag gillar mest med serien.

  Att få se Big Jim Cameron driva så hjärtligt med sig själv som demonregissör får mig nästan så rörd att jag börjar gråta… :)

  You had me at ”Let’s hug it out, bitch!”. :D

 2. Hanna skriver:

  Jag har sällan nåt behov av att tanka ned serier innan de kommit till Sverige (heller inte av att köpa betal-kanaler) utan väntar snällt. Håller verkligen med, hypen blir lite väl stor.

 3. SB skriver:

  Believe the hype. Serien är magnifikt bra.

 4. John E Thelin skriver:

  Don’t believe the hype. Det är Hollywoodkändisporr för grabbiga grabbar. En gäspning för den som har det nminsta krav på substans i sitt tv-utbud. Får Sex and the City att verka djup vid jämförelse. Snark.

Kommentera