Popjunkien

Lille Bobblarn

När man försöker namnge ett barn är de populärkulturella referenserna ofrånkomliga. Inte så att barnet fått namn efter någon exakt annan person men samtliga namnalternativ finns ju någonstans i den omgivande nöjesvärlden.

Hade minijunkien varit en flicka hade hon hetat som en av mina favoritartister. Men nu är lilljunksot en underbar liten kille och vi har famlat bland namnalternativen – killnamn är ju så SVÅRA. När han först kom ut hette han så här:

Men det höll inte mer än någon dag. Mitt favoritalternativ var länge samma som den här tidningen:

Men eftersom bebisen är fem veckor och fortfarande officiellt namnlös är det dags att sluta jiddra. Och valet är egentligen inte så svårt, sedan dag två har vi ju kallat honom för det här:

Så nu heter han det!

Dela: Facebook  Twitter 

22 kommentarer till Lille Bobblarn

 1. Hanna skriver:

  Fast Carola var också fint…

  (humorn är på topp efter en dag i solen)

 2. Petra skriver:

  Bobo är ju jättefint!!
  Har ett par kompisar där HAN ville döpa sin son till det men HON vägrade för det betyder tydligen nåt snuskigt på tyska.

  :)

 3. Reblo skriver:

  Hanna: haha, du är så rolig!

  Petra: jo, vi har debatterat det där. Lär betyda typ dum på spanska också men om Brad kan heta Pitt och svenska kvinnor kan heta Titti så… :)

 4. Jessica skriver:

  Så mycket lättare med flick- än pojknamn. Med Bobo är ju verkligen jättefint. :)

 5. Buster skriver:

  Men alt 2 är ju roligast! om inte för att min framtida son behöver en allierad. Finns inte många Bustrar i sverige. 2-3 st tror jag.

 6. z skriver:

  Dude, Bob funkar lika bra som vilket annat namn som helst; men jag blir lite rädd av mina associationer till Twin Peaks. Personligen gillar jag Stanley, eller Charlie. Tycker dock att du ska återgå till Buster…

 7. M skriver:

  Man blir ju lite nyfiken på vad det var för tjejnamn ni tvingades rata!

 8. Hanna skriver:

  Och hur läste Z Bob?

  Bobo är superfint!

 9. z skriver:

  Haha, jag fick nog en tillfällig släng av dyslexi och raderade glatt ett ””o” i Bobo. Men jag gillar ändå Buster bättre!

 10. Trulsa skriver:

  Tänkte bara säga att jag från och med nu länkar till din blogg. :)

 11. Xx skriver:

  Bobo är jättefint. Skulle det betyda något alldeles otroligt hemskt på något annat språk kan ni ju alltid döpa honom till Bo (korrekt namn att använda i officiella samnhang) och sedan kalla honom för Bobo.

  Sen så tycker jag se ett mönster i dina namnförslag. Är inte Bobo och Buster är lite…eh… brattiga namn. Lite i stil med Pompe, Tosse eller Douglas?

  Behöver inte vara något fel med det. Snarare tvärtom. Reclaim the names!

 12. Xx skriver:

  På bebis-språk-franska betyder i alla fall ”bobo” en liten bula eller ett litet sår. Uttalet är dock ett annat (typ båbå).

  Återigen, jag har ingen avsikt att dissa namnet Bobo! Det är jättefint! Bobo rocks!

 13. Reblo skriver:

  tack för kommentarer hörni, men ”i stil med Douglas”?!

  Det är ju ett namn som är nästan i klass med typ… Dick. Jag, Bobo och pappan är nu djuuupt kränkta ;)

 14. Katti skriver:

  måh! Bobo är ju mitt namn forgodssake! jaja, det kan väl finnas fler (+ att jag dessutom inte ska ha barn förrän om typ 10 år så det är nog lugnt.)

 15. Magnus skriver:

  Jag har läst i din blogg! Jaha, tänker du och beger dig genast in på min :)

 16. brat? skriver:

  Xx: Var har du fått det ifrån?

  Brattsen har väl de svennigaste namnen av alla, Fredrik, Alexander, Andreas, Johan, Christian osv.

  Boooring…

 17. xx skriver:

  Det är bara en liten svag känsla jag har.

  De Buster jag träffat (det rör sig i och för sig bara en enda i verkliga livet) eller hört talas om (Buster von Platen) har alla varit mer eller mindre adliga.

  Och vad gäller namnet Bobo… Om ett barn döps till Bo och växer upp i Hökarängen kommer han väl att kallas Bosse, växer han upp i Djursholm får han smeknamnet Bobo. Och den enda Bobo jag träffat var ett jättebrat som hängde på Kjellsons (när det var poppis för 3 miljoner år sedan).

  Hmmm… Mitt case är kanske inte helt övertygande…

 18. brat? skriver:

  Sköna fördomar.

  Sen är det väl skillnad på brats och adliga, då adliga är adliga och brats är wannabe-adliga.

 19. xx skriver:

  Som sagt var, mina argument var ju inte supertunga och, hur som helst, Bobo är ett jättefint namn!

  (Och vore det ett bratsnamn så är jag verkligen för att man reclaimar adels/brat-namn som Pompe och Tosse om jag får fortsätta med det tjatiga brat-snacket, men jag ska väl nog ta och ge mig…)

 20. Hanna skriver:

  Jag fattar den där brat-tankegången (med undantag för att jag verkligen inte tycker att varken Bobo eller Buster platsar ens nån stans i närheten). Det är väl främst kungen och hans vänner som hittar på aslöjliga namn åt varandra (Nappe – prins Bertil, Tjabo – kungen själv och sen har vi ju alla hangarounds som Noppe).

  Fast som sagt. Kungafamiljen är väl knappast brats.

 21. xx skriver:

  Va! Madeleine är ju the Original Brat! Det var ju hon som startade det hela. Lätt blonderad, brunbränd, ointellektuell, glad skit, gillar party, båtar, St Tropez. Alla hennes pojkvänner har varit brats.

Kommentera