Popjunkien

Överraskningen

Jag såg det dessvärre inte själv, men jag har fått detta bottennapp i svensk teveunderhållning berättat för mig från så många olika håll idag att jag känner att jag gör nöjessverige en tjänst genom att teckna ner det. Följande är det ungefärliga skeendet en lördagkväll i juni.

Plats: Gröna Lund. Händelse: direktsändning av Sommarkrysset i TV4. Basshunter ska för första gången framföra sin sommarplåga ”Boten Anna” live i teve. Programledaren Gry Forssell påar framträdandet.

Gry: Ni har alla hört den, ingen har kunnat undgå den, alla nynnar på den. Båten (sic!) Anna.

[Basshunter äntrar scenen och börjar sjunga. Efter ungefär en vers börjar han i stället prata och ropar till publiken.]

Basshunter: Jag har en liten överraskning till er ikväll!

[Basshunter gör ett försök att waila. Misslyckas kapitalt.]

Basshunter: Nu vill jag att alla sjunger med! Hallå allihopa! Har ni det bra? Sjung med!

[Framträdandet fortsätter men nu är det i stället publiken som sjunger de höga partierna.]

Tevetittare runtom i landet lär ha ställt sig samma fråga: exakt VAD var överraskningen?

Dela: Facebook  Twitter 

10 kommentarer till Överraskningen

 1. Knurf skriver:

  är väl inte så konstigt att gry säger Båten, när Basshunter själv sjunger det en babiljon gånger i vad som måste vara världens sämsta låt någonsin – alla kategorier. kom igen bert; mer hoppa hulle till folket! usch och tvi faan!

 2. Hanna skriver:

  Hehe, är Knurf ironisk eller inte?

 3. Jonas skriver:

  Problematiskt det där med sång. ”Bot” är ju ett ganska osångbart ord eftersom man uttalar det så kort (nu åsyftas alltså förkortningen av ”robot” inte singularformen av ”böter”). När man då försöker att sjunga en lång ton på ordet får man alltså ett konstigt å-liknande ljud, nånstans mittemellan o och a. Det låter inte riktigt som ”båt” men inte heller ”bot”. ”Bawt” kanske? :)

 4. Jocke skriver:

  Många fel här.
  Det var så att tv4 inte ville ha med det partiet i mitten av låten för det gör sig inte bra i tv. Därför gjorde han ett annat break i mitten med endast gitarr som sedan fylldes på med trummor. I det partiet så skulle han lalalaala lite och prata med publiken för att sedan få igång lite allsång… Och att sjunga ”Jag känner en bot, hon heter” och sen låta publiken sjunga resten är väl det mest logiska att göra för att få allsång för det är den delen av låten som alla kan bäst. Vill säga ”Anna, Anna heter hon osv”
  Att han sen inte satte alla toner (som inte ens Idol-Ola gjorde i sin låt) kan bero på denna länk. http://www.expressen.se/index.jsp?a=628860
  Han fick möjligheten att köra den singback men sa att har dom gått ut med att han ska sjunga den live så gör han det oxå.

  Överraskningen var att låten var helt omgjor i mitten och att den inte spelats innan offentligt.

 5. Hanna skriver:

  Ibland överträffar kommentarerna inlägget

 6. maria skriver:

  Hur överträffar kommentarerna inlägget? Det skulle vara Knurfs inlägg i så fall!

 7. Max skriver:

  Var det där ordföranden i Basshunters officiella fanclub som röt till?

  Själv har jag, tror jag, ALDRIG ens hört låten, och jag har förstått att jag bör vara tacksam för det.

 8. Frederick skriver:

  Jamen det är ju det som är så roligt med detta: om man uttalar titeln som Båten Anna så låter det som en härlig sommarvisa (en putt-putt-puttande feskebåt eller nåt). Alla panschisar som bänkat sig framför TV:n måste ha satt kaffet i halsen när det inte var någo trevlig vissångare som kom upp på scenen utan denne obetalbare halländske datanörd (som gett Tourrettes syndrom ett ansikte, vilket är ytterligare en bisarr twist på hela den här historien).

  För övrigt bör ni läsa Expressens artikel om stackars hårtbantande Ulf Larsson och hans tidigare matexcesser: ”2 fläskfiléer uppstekta i en gryta med grädde och ETT PAKET (!) smör”…

 9. Mr X skriver:

  fantastiskt

 10. Marcus skriver:

  Basshunter är bra artist
  som vågar stå på sig,
  trots folks åsikter om
  hans musik.

  Håller tummarna för att han
  kommer med i Melodifestivalen 2009.

Kommentera