Popjunkien

Fyllebloggen

Oh, den där Fyllebloggen har potential vill jag säga. Någon sorts öppen blogg för alla att skriva i när de är på lyset. Så ut och berusa er i sommarnatten och förgyll vår morgondag med roliga fylleinlägg vetja.

Användarnamn: fyllan
Lösenord: alkohol

Men jag undrar över två saker:
1) Minns man ens bloggen, inlogget och ambitionen efter en rusig kväll?
2) Precis som med tjuvlyssningarna hos Tjuvlyssnat finns det ju ingen garanti för att det är verkliga fylleinlägg man läser. Om nu det känns viktigt. Rent hypotetiskt skullej ag nu keunna slintra lite me fingrarna och ba shiiit va ja va full och inte fickja hångal heller.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Fyllebloggen

 1. johanna skriver:

  Ja och vissa stavfel är rent ologiska, lite ungefär som Ian Zierings förord i Filip och Fredriks bok – där han låtsas att hans dotter knallar på tangenterna. Eller sitter Ian alltid med svenskt tangentbord så han kan skriva till F&F bara ”ÖÖÖÖÖÖÖH var sååå jäääävla full i fredags”? Det var hursomhelst en parentes, vad jag ville säga var att när man är full så skriver man ju inte stavfel av sorten ”jaög är så full”, däremot säkert ”jsg är så fukl”. Just fukl är en av mina mest frekventa felskrivningar när det kommer till fylle-sms förresten. Så några inlägg är garanterat fejkade. Synd för därmed mister man ju charmen med hela bloggen. Och jag fattar inte ens varför. Hur svårt kan det vara att ta sig en fylla liksom, i rent bloggsyfte?

 2. Carreca skriver:

  Jag tycker alltid att de här ”projekten” tappar sin charm så fort de blir mer organiserade. Först verkar det kul, sen blir det bara ZzZzZzZ… Ett fylleinlägg i en vanlig ordinarie personlig blogg, för att bloggaren blivit packad och bara kände för att skriva något under the influence är förstås mycket mer charmant än någon som liksom har i bakhuvudet att kvällen skall utmynna i ett pinsamt stavfelsinlägg på Fyllebloggen. Folk slår ju gärna knut på sig själva i sin fåfänga att få framstå som roliga och crazy. Och det är därför som Tjuvlyssnat är dömt till ett liknande öde. Att man saltar verkligheten så mycket att den blir för påhittad.

 3. Åh herre gud vilken guldgruva och ormgrop för förtal och hets mot folkgrupp etc! Jag hoppas den som är admin har stenkoll och rensar! =/

 4. Att ens nämna Fyllebloggen i samma inlägg som tjuvlyssnat ser jag som en skymf mot det arbete jag och Gloria lägger ner för att bevara autenciteten. Vi sorterar bort ca 90% av vårt material, mejlar tillbaka till tjuvlyssnare och har många kompisar på span som garanterar äkta tjuvlyssningar. Självklart slinker någon påhittad genom någon gång, men på samma sätt finns det ju inga garantier för att allt på t.ex. denna blogg är sanning.

  Jag skulle vilja hävda att vi är några av Sveriges mest aktiva bloggare, med tanke på all mejl vi besvarar, alla kommentarer vi godkänner och den relativt höga uppdateringsfrekvens som leder till en naturlig börda i form av idogt plöjande bland inskickade bidrag.

  Så Carrecas förutsägelse om vår död, och därtill påståendet om ”saltande” kan jag inte ta med mer än ett ryck på axlarna och ett leende på läpparna.

Kommentera