Popjunkien

VM – nu är det fotbollsfeber

Några dagar kvar till fotbolls-VM och alla medier svämmar över med VM-teman. Inte nog med att majoriteten av mediekanalerna kommer att fokusera på själva spelandet (träningen, införsnacket, matchen, eftersnacket) – alla redaktioner som inte är sportredaktioner kör även de fotbollsvinklar en masse. T ex VM-mode, temalördag om fotboll, humorister om fotboll, fotbollslitteratur. För att inte tala om alla annonser på VM-tema: mat, hemelektronik, försäkringar mm.

Naturligtvis lagar receptsidor och matprogram särskild VM-mat. Nu senast Mat-Niklas i SVT. Jag vet inte om det är jag som är cynisk men inte lär väl Svenne Banan slänga ihop en bruschetta med tomater, örtkeso och lufttorkad skinka när hungern sätter in mitt under tevesänd match? Jag tror snarare på en hämtpizza, en tallrik fil eller några snabba okomplicerade limpmackor.

Hur tänker ni göra?

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till VM – nu är det fotbollsfeber

  1. Nikka skriver:

    Först tänkte jag att det kanske skulle vara lite roligt att engagera sig lite, totalt ointresserad som jag ändå är. Men det går inte. Det är för mycket. Jag blir galen. Tänk om man hade tagit semester så hade man kunnat åka bort någonstans där ingen spelar fotboll, eller låst in sig i källaren med nån juste teveserie på dvd istället… man verkar ju inte kunna komma undan detta. Hjälp!

  2. maria skriver:

    En påse chips blir bäst som tilltugg framför tvn.

Kommentera