Popjunkien

The Runaway med Carola

När nu Carola-hysterin snart sänker sig över landet vill jag bara passa på att påminna om den bästa låt hon någonsin gjort: ”The Runaway” från 1986. Titelspåret på den engelskspråkiga skiva som producerades av bröderna Gibb. Annat gammalt som är bra: ”Säg mig var du står” och ”På egna ben”.

För att ge en liten schlagerkommentar hoppas jag lite att det går bra för den där rumänska eurodiscolåten kväll. För på samma sätt som Evans omoderna danslåt var den som växte i längden i den svenska festivalen tror jag att den rumänska dansrefrängen kan vara den vi nynnar på nästa vecka. Därmed inte nödvändigtvis sagt att den vinner.

Lyssna på kvällens bidrag här. The Runaway hittar jag dessvärre ingen länk till online.

Update: men det gjorde Henke, tack!

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till The Runaway med Carola

 1. Henke skriver:

  Du har rätt i att det är en kanonlåt, men om det är DEN bästa av Carola vet jag inte.

  Här kan man ladda hem den:
  http://www.zshare.net/audio/07-the-runaway-mp3.html

 2. Andreas E skriver:

  Mindre känt är att ”På egna ben” är skriven av – Bryan Adams. Sant! Texten förstås av Ingela Pling.

 3. Anna skriver:

  nämen – har vi samma favoritcarolalåt! :)

 4. anna skriver:

  säg mej var du står är nog min favorit också.
  annars så blev jag rörd och tårögd när carola sjöng i somras, då hon kastade ut blommorna i publiken. åh. sen dess kan jag inte stänga av gåshuden när hon sjunger live. (obs!enbart de ösiga låtarna)

 5. Andreas E skriver:

  Och: om man nämner The Runaway kan man inte förbigå ”So far so good” från samma platta. Den är näst bästa spår, skulle jag vilja säga – och ändå var den singelbaksida på ”The Runaway”.

 6. Reblo skriver:

  ILY vilka bra kommentarer! Bryan Adams liksom, hade ingen aning. Men, min tvåa på Runaway-skivan är ”Radiate”. Robotröster!

Kommentera