Popjunkien

New York city… mamma?

Jag såg den här bilden på The Strokes och det första som slog mig var att medlemmarna i bandet på något vis lyckas fånga alla min mammas frisyrer i en och samma konstellation. Inte så att just min mamma haft särskilt New York-aktiga frisyrer på senare tid utan mer för att hon var vuxen på 80-talet och har haft några olika varianter av permanentat barr. När min lillasyster föddes sommaren 1985 hade mamma exakt en sådan frisyr som Albert Hammond Jr sportar där längst till höger.

Förutom en Strokes-grej har senaste Q också en väldigt intressant samlingsskiva som gåva: aktuella artister gör covers på varandras låtar. T ex Sugababes med ”I Bet You Look Good On The Dancefloor”, The Magic Numbers som gör ”There is a light that never goes out” och Flaming Lips med ”Can’t get you out of my head”. De flesta låtarna finns redan utgivna som officiella versioner medan några är inspelade särskilt för tidningen.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till New York city… mamma?

 1. Astrid skriver:

  Nick Valensi verkar ha fatt fashion-hybris och tror att han kommer undan med LANGT HAR och bar bringa. Det gor han saklart inte.

  For ovrigt traffade jag Albert Hammon Jr pa en trappa i Manchester i vintras och blev sa forskrackt/forvanad att jag sade ”ALBERT HAMMOND JR!” och han vande sig om och sa ”yeah?” och vi pratade lite. Men ganska jobbigt att jag rakade vraka ur mig hela hans namn, haha. Men det VAR en Belle and Sebastian-fest!

 2. BisonFredrik skriver:

  Skrämmande fakta: Min mammas frissa under tidigt 80-tal hade också platsat i bandet vilken dag som helst. Nån slags blandning av han längst till vänster och han till höger.
  http://bisonblog.blogs.com/bilder/bisonmamma.jpg

 3. Vivien skriver:

  Hello, Have you got an email ?
  I would like to write you…

 4. jenny skriver:

  Apropa artister som gor andras latar sa horde jag en liveversion av Primal Screams ”Rocks” framford av inga andra an Sugababes pa radion haromdagen. Det lat faktiskt riktigt bra, skulle inte forvana mig om den dyker upp pa nagon slags samlingsplatta snart.

 5. Reblo skriver:

  Astrid: sån detaljrikedom är fin! Jag minns en liknande grej när jag uttalade Mogge Sseruwaggis namn helt korrekt. Inte lika converse-rockcoolt, men ändå :)

  Bison: ha ha, om våra mammor bara visste…

  Jenny: sweet!

Kommentera