Popjunkien

Top Model och den svenska arbetsmarknaden

Apropå surisarna i Top Model så skrev Olle Wästberg i sitt senaste nyhetsbrev från New York om att svenskarnas skepsis förmodligen hänger ihop med den svenska arbetsmarknaden.

”Skälet är säkert svårfångade kulturskillnader. Men jag tror också att det beror på att den svenska skolan uppmuntrar kritik och ifrågasättande och på en arbetsmarknad där man inte kan få sparken för att man säger emot chefen.”

Jag tycker att kopplingen känns lite väl långdragen: jag tror faktiskt att det handlar om ren nordisk gnällighet kombinerad med en smula jante. Plus att tjejerna i sagda program till stor del är bortskämda curlingungar stöpta i 80-talsform.

Men fantastiskt kul att fulunderhållning som Top Model får plats bland småpolitiska utspel, New York-tips och finkultur.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera