Popjunkien

Osympatiska reklampersoner

Man förstår ju vad de vill med Peder i Vodafone-reklamen. Men han är ju så hopplöst osympatisk att det inte går hem. Är det någon i hela universum som skrattar åt den senaste versionen då han gör någon sorts sång om att att företaget ska byta namn till Telenor? Kommentera gärna och outa dig själv i så fall.

Annan osympatisk reklamperson som inte funkar: jag har varit inne på det förut men fortsätter – kökschefen Bengt hos Findus är ju helt hopplöst vidrig. Och då inte på det där ”nä vad taskig han är”-sättet utan bara rent hopplöst oengagerande ointressant.

Det här tänker jag varje gång jag ser ovanstående två reklamfilmer: tänk att personer på Vodafone och Findus har sagt ”ja tack” till de där koncepten. En reklambyrå har upphetsat visat sitt koncept och någon på företaget har nickat jakande och bara ”vi tar kökschefen!”. Alla vill göra ett nytt ICA-team men det är det ju ingen som lyckas med direkt.

Osympatisk reklamperson som ändå funkar: Burger King-braten.

(Jag åt faktiskt en halvfabrikat-rätt från Findus till lunch. Gaaaah).

Dela: Facebook  Twitter 

13 kommentarer till Osympatiska reklampersoner

 1. Ma skriver:

  Jag skrattade faktiskt när jag såg Vodafonereklamen igår:) Det var något med de spattiga discobyxorna…

 2. Reblo skriver:

  Tack Ma, du är modig du :)

 3. tori skriver:

  jag irriterar mig på pressbyråreklamen med den fjolliga mannen: ”ah, men är det sant? guuuud så retro!”. jag får rysningar. och så iprenmannen goes sound of music förstås…

 4. N|. skriver:

  Jag gillar bratsreklamen för BK. Den känns faktiskt fräschast av all BK-reklam i världen just nu… Vodafone/Telenors reklam är så usel att jag blir upprörd. Copyn är helt enkelt fullkomligt vansinnig: copywritern måste fan tagit syra!

 5. johan skriver:

  det är ju dörrvakts-louie! :-)

 6. josefine skriver:

  du är alltid så bra!

 7. Agnes skriver:

  En sak jag tänkt på angående Findusreklamen: Killarna är kockar medan tjejer håller på att servera.Dessutom har dom kjol och högklackat vilket inte jag tycker är särskilt praktiskt om man ska klättra på stegar…

 8. Xx skriver:

  Apropå BK och poänglös/osmaklig reklam, minns ni den där fule medelålders amerikanske affärmannen, som bland annat solade för mycket. Inte fick man lust att äta burgare när man såg honom!

  Och kunskapskanalen hade en spot som måste ha gått ut på att sinnen vidgades när man såg deras program. Det man fick se var en snubbe vars öron först växte, sedan hans ögon och sist hans näsa. Bara det att näsan väldigt mycket såg ut som en penis när den hade tänjts ut. Groce!

  Mina exempel var kanske lite utanför ämnet (rörde sig inte om ICA-reklam-kopior), men när vi ändå var inne på misslyckad reklam…

 9. Misanthropique skriver:

  Och jag har skrattat åt Findusreklamen när han apelsinen eller vad det är i munnen också. Det vågar jag inte göra när jag har sällskap dock…

 10. Jonas skriver:

  Jag sa till mina kompisar en gång: ”Usch, nu får de sluta vara taskiga mot pappan (i Telia-reklamen)!” Mina kompisar missförstod mig och sa: ”Ja, de där kidsen borde få smisk.” Jag menade naturligtvis att reklambyrån måste sluta vara så taskig mot pappan. Ge honom lite kärlek, lite tur, lite vadsomhelst! :)

  Dock måste jag säga att barnen är väldigt roliga i Teliareklamen om än på ett elakt sätt. Elakt är alltid roligast. ;)

 11. siktstorped skriver:

  Findus reklam sljer Felix-produkter
  Jag har inte haft tevekanaler p snart tv r. Inte ens ettan, tvan och fyran. Jag hade massor med kanaler nr jag flyttade in, det ingr i hyran. En morgon fanns kanalerna inte dr, och jag har inte riktigt orkat ta tag i projektet att fixa det. Jag …

 12. Elin skriver:

  Pojkvännen tycker att vodafonereklamen är jätterolig, han stod ett bra tag och härmade dansen och ”sången” och tokskrattde…

 13. smokerboy skriver:

  Ja stackars vodafone. Sopig reklam och när de just arbetat in namnet efter europolitanuppköpet så måste de byta igen. Hur många svenskar har bra minnen av Telenor? Haveread fusion med telia (norge sista sovjetstaten …) med en floppartad börsintroduktion som följd. Blir det dödstöten för sveriges sämsta täckning?

Kommentera