Popjunkien

Påsk på redaktionen

Ett annat tecken på nyhetstorka i helgtider är att nöjeskorrespondenterna utomlands jobbar för högtryck. Det är många artiklar från de engelska tabloid-tidningarna som ska direktöversättas och skickas till redaktionerna här hemma.

Det verkar som Robert Börjesson, som annars sköter översättningsbyrån åt Expressen, varit påskledig och i stället har en Gunnar Johansson levererat 28 st artiklar. I måndags hade han med inte mindre än åtta artiklar i en och samma tidning. Ett axplock från årets påskkavalkad:

Bombnedslaget skapade bikinin.
De jagar bort våra skolbarn.
Skandalmaken tas till nåder av prinsessan.
Hans fingrar och tår ruttnar bort.
Lucy limmades fast på toalettstolen.

Du hittar fler här.

(Jag läser inte Aftonbladet så mycket så jag vet inte vad motsvarande personer heter där. Men de finns, det förstår vi ju).

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Påsk på redaktionen

  1. Misanthropique skriver:

    Angående den sista artikeln (om lilla Lucy och klistret på toastolen) så är det spännande att hon i Aftonbladet inte är handikappad utan bara var på en handikapptoalett ändå, medan Expressen påstår att hon är handikappad. Jag anar en komplott.

  2. Gablo skriver:

    Angående artikeln om Brad och Angelina så verkar rubriken vara lite missvisande. Den handlar ju till störst del om alla journalister råkat illa ut…

Kommentera