Popjunkien

Överkamning

Varje högtidshelg har sitt diskussionsämne i min familj. Den här helgen pratar vi om överkamningar.

Det började med att mamma sett en dokumentär gjord av en man som rest runt och dokumenterat överkammade flintar världen över. Han intervjuade, fotograferade och smög på män som hade överkamningen gemensamt. Vilket fantastiskt uppslag för en doku!

Man visade bland annat upp världens mest spektakulära överkamning som innehöll långa hårtestar från både nacke och båda sidor om huvudet. Man spekulerade i att fenomenet överkamning kan vara på väg ut eftersom moderna män inte ser sig nödgade att kamouflera sin allt tunnare behåring. I dagens metrosexuella värld rakar man helt enkelt av sig håret när det är dags. Nu är jag inte helt övertygad om det, vi har bara i den svenska hårfloran flera exempel på motsatsen. Alcazar-Magnus är känd för sina hårtransplantationer, Idol-Sebastian känd för att försöka gömma sin begynnande tunnhårighet under en lång kalufs.

Enligt min syster så slutade ett svenskt ärkeexempel, Arne Hegerfors, kamma över sin flint efter att ha sett sig själv i ett blåsigt teveinslag på teve och äntligen fattat att den överkammade flinten är så uppenbart synlig för alla andra runtomkring.

Sveriges mest kända överkammare måste väl annars vara tidigare rikspolischefen Tommy Lindström? Bildproducenten på Efterlyst såg häromveckan till att påminna oss tittare i alla fall. För medan Tommy är lite söt och normalbehårad framifrån så sticker den blankt skinande hjässan ut där bak – något som den taskiga kameravinkeln visade gång på gång.

Besök Combover.com för bildkavalkad i ämnet. Wikipiedia listar kända överkammare och hänvisar även till en skiss som patenterade överkamningen redan 1977.

Dela: Facebook  Twitter 

7 kommentarer till Överkamning

 1. tori skriver:

  jag säger bara: Lennart Swahn!

 2. Buster skriver:

  Min pappa hade en slöjdlärare med grym overcomb som en gång fastnade i en svarv. Det låter roligare när han berättar.

 3. Modegrisen skriver:

  Överkamning är lite -92?!

 4. Smarta Sara skriver:

  ”kamma-kamma-lyft” hette det i min familj innan vi hörde talas om överkamning.

 5. Zidane skriver:

  Skönt inlägg!
  ”Robin-Hood frilla”, brukar vi kalla det.
  Man tar från de rika och ger till de fattiga :-)
  Hegerfors frilla var ju legendarisk!

 6. karin skriver:

  En dokukändis som gett tunnhårighet o hårtransplantation ett ansikte: Paradise hotel-Marre som har visat upp sig med före- o efter-bilder Han gör väl t.o.m reklam för att hans egen salong utför ingreppet.

 7. karin skriver:

  Här är en länk till killen som vill vara en förebild för tunnhåriga: http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,650669,00.html

Kommentera