Popjunkien

April april din smarta sill

Jag hatar när folk luras. Jag tycker det är elakt och onödigt att gå under falsk flagg och jag blir på riktigt stressad över att inte veta om jag ska känna mig dum, glad eller likgiltig inför information som ges mig. Om någon säger en sak till mig så vill jag utgå från att den är sann. Inte tänka ”nääääeee, vääääänta nu”.

Därför hatar jag aprilskämt. Lurendrejeriskämt är så klart tråkiga alla dagar – men 1 april är då ändå värst.

Men media håller desperat fast vid den numera rätt unkna traditionen att lura läsaren. Någonstans tycker jag det är lite sorgligt att en hel redaktion gått igång på en sån här idé och sedan kör den fullt ut. Ägnar tid och resurser åt att spexa loss lite som värsta pompösa studentgänget. ”Det handlar om cyklar, vi döper killen till Styrén hö hö

Det slår mig att ju finare medie desto mer högtravande ljug. På samma sätt som präktig landsortstidning = pinsamma lillebrorskomplexiga försök till ljug med stil.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till April april din smarta sill

 1. anna skriver:

  mm jag vet. jag är rätt lättlurad, mest för att jag tänker ”jamen det KAN ju stämma”. ska man alltså vara väldigt skeptisk och negativ? nej, tråkigt. men som sagt, lättlurad är jag.

 2. karin. skriver:

  DN:s lur var ju tråkigt just eftersom det faktiskt kunde vara sant (nån som minns 90-talets tvångsparande? det låter ju lika mycket som ett skämt som cykelfortkörningsförbud). Ett lyckat aprilskämt ska lura iväg godtrogna läsare någonstans. Till exempel till ett visst systembolag i gbg där man kan köpa sprit till tysklandspriser om man visar förra årets deklaration. Hehe.

 3. Skrubben skriver:

  Det är ganska trist med dåliga aprilskämt, det är liksom sämre än inget alls och DN:s var väl inte direkt någon höjdare. Ett av de allra bästa aprilskämten jag minns var det just DN som stod för och de hade en artikel om sommartidens införande — det här var precis när den återinfördes (det var väl i början på sjuttiotalet? Minns inte) och startpunkten var lite senare än nu, en bit in i april. Just det här året slumpade det sig i alla fall så att 1:a april var en måndag och DN:s baksida (jag tror i alla fall det var baksidan) hade en fet rubrik: ”Idag kom hundratusen stockholmare en timme försent till jobbet”. Med resultatet att hundratusen stockholmare kastade sig mer eller mindre handlöst iväg till jobbet och upptäckte att de kom en timme för tidigt. Sommartiden började först veckan därpå.

 4. Skrubben skriver:

  … och apropå tid och sån’t så verkar inte serverklockan ha riktigt koll heller &emdash; jag skrev nog det där snarare 0:40 än det som står där.

 5. Reblo skriver:

  jag vet :)

  min blogg kan inte sommartid, jag vet inte hur man fixar men tycker det ser rätt engagerat ut att jag ibland bloggar kl 07.någonting i stället för strax innan 09.00!

 6. Reblo skriver:

  som nu ha ha, även om det är tidigt är klockan åtminstone halvåtta

Kommentera