Popjunkien

Dokusåpatittare borde tydligen lätta på plånboken igen

Lions för ett tag sedan, nu är det Lutherhjälpen. Med kampanjslogans i stil med ”Vem ska få vara kvar i Big Brother-huset? Ge ditt stöd till någon som verkligen behöver det i stället” manar de till insamling för behjärtansvärda projekt.

Så klart ska man stödja välgörenhet, det är inte det. Men jag fortsätter vidhålla att det inte är skamligt att kolla på dokusåpor och att kampanjerna känns rätt hånfulla. Varför skuldbelägga just dokusåpatittare? Visste ni att det på allvar finns folk som samlar på porslinsfigurer som ser ut som riktiga bebisar? Där kan man snacka om onödigt engagemang.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Dokusåpatittare borde tydligen lätta på plånboken igen

 1. Hanna skriver:

  Jag håller verkligen med om att det är löjligt att anta att dokusåpa-kollare är/blir hjärndöda. Men samtidigt så fattar jag till viss del poängen med den senare reklamen. Att ringa flera ggr och rösta i BB kostar pengar. Pengar som kan göra större nytta.

  Å andra sidan skulle de lika gärna kunna säga:

  -Är inte den där hamburgaren lite onödig? Skänk pengarna till dem som svälter istället.

 2. Reblo skriver:

  Åh jag vet, särskilt som vinnaren i Big Brother dessutom får EN MILJON kronor. Men det är ju produktionens pengar liksom, låt dem välja.

  Det slår mig nu att det onödiga telefonröstandet på nio låtar i Melodifestivalen (Carola vann ju ändå, det var ju klart från början) kunde ifrågasättas. Särskilt bland de snåljåpar som ringde billiga numret, det som inte skänkte överskottet till välgörenhet.

 3. j skriver:

  Är det porslinsfigurerna eller samlarna som ser ut som riktiga bebisar? he he.

 4. Hanna skriver:

  Ja, det finns ju värre slöseri än att engagera sig i ett tv-program. Själv slänger jag mat som skulle kunna föda en halv familj varje vecka.

Kommentera