Popjunkien

Smutsindie

Zappade förbi Kobra igår och fastnade för några killar som tar sig själva på stort allvar: Slagsmålsklubben.

En stilla undran. Hur kan man aktivt välja att se ut så här år 2006? Okej, de bor i östberlin (så förutsägbart!) men det är ingen ursäkt. Denna kavalkad i smutsig indie, lappade secondhandjackor och nedtrampade converse är bara sorglig.

Dela: Facebook  Twitter 

17 kommentarer till Smutsindie

 1. Magnus skriver:

  Väl talat! Och vad var egentligen grejen med kartongerna?

 2. Knurf skriver:

  yta som yta

 3. timmy skriver:

  hallå, det är deras stil. när man är en blipblopare så är man så, sån är jag med.

 4. jag alltså skriver:

  Hmm, du som har skrivit det här verkar sakna en viktig del i den mänskliga själen. Humor. Med humor kan man komma lángt, glöm inte det. Kan inte du lägga upp lite bilder pá dig själv sá att vi kan se vilken uppkäftig modemedveten mört du egentligen är..? Tack för mig.

 5. Kristofer skriver:

  Visst är Östberlin i allmänhet förutsägbart. Men i deras fall ändå ganska modigt.
  De känns så ‘ursvenska’ på nåt sätt och har en publik här. Ändå flyttar de dit.

  Och deras stil är väl som deras musik: en blandning av humor och allvar. På låtsas och på riktigt. Både deras personligheter och musik är en blandning av flumm och proffs.

 6. Zibbo skriver:

  Musiken är ju bra iallafall! Och de är rätt roliga live. Men kanske tar de sig lite på för stort allvar.

 7. Daniel skriver:

  Hur man kan välja att se ut så? Modigt och coolt säger jag. Ta en tur i sthlm så ser du folk som inte är lika modiga. Det set ut som en stor fjällräv har kräkts upp dunjackor och mockastövlar med råtthår på som lika gärna Robinson-Kent kunde ha på sig.

  Är det något som SMK har så är det just humor och stil.

 8. Matilda skriver:

  SMK är ju kult juh! Och humor. Alla borde se ut som dom, ful-indie borde bli det nya svarta helt enkelt.

 9. Johan W skriver:

  Det här är ju hur bra som helst. Det finns ett värdemeniskt uttalande i deras stil med ‘nedtrampade converse’ och ‘lappade secondhandjackor’. Och det är bra jävla vackert.

 10. Adam skriver:

  Haha. Vad sjutton grundar du den åsikten på? Är det nåt band i Sverige som inte tar sig själva på stort allvar är det ju Slagsmålsklubben.

  Vilket annat band som helst hade utnyttjat utrymmet i Kobra till att hålla pretentiösa utläggningar om vad de vill med sin musik och om det spännande kreativa klimatet i Berlin. Men Slagsmålsklubben pratar istället om att bo i lådor och om bristen på kackerlackor i Tyskland.

 11. Xx skriver:

  Ey Junkie!
  Jag förstår vad du menar! Sådär sorglig såg man ju själv ut runt 94-96. Då köpte man riktigt snuskiga kläder på myrorna och försökte se ut som en femtegluttare från typ -76.
  När jag ser att dagens ungdom klär sig exakt likadant drabbas jag dels av jobbiga flashbacks, dels så tycker jag så synd om dem (jag menar rent modemässigt är de tio år för sena). Men jag antar att de ska väl ha samma rätt som vi hade att grungea loss.

 12. anni skriver:

  jag håller med ‘jag alltså’

 13. Rådis skriver:

  Att flytta till Berlin var ju först o främst ett karriärmove, med tanke på hus stort elektronika e där nere… As far as their style goes kan jag bara säga tt de ser jäkligt bra ut!

 14. Carro skriver:

  SMK är Sveriges snyggaste band! De är grymt sexiga, SMUTSINDIE IS THE SHIT, för fan! Du som skrev detta måste vara avundsjuk… Och jag förstår dig, för vem vill inte ha coola secondhand kläder och kultiga solglasögon?
  För övrigt ag såg dom live igår, och de saknade ju varken självdistans eller är pretentiösa… De är grymma musiker också.
  Östberlin är det ett grymt place. Jag vill också bo i Östberlin, sova i kartonger och lira trippad electronica på analogsynthar med mina kompisar! SMK ÅT FOLKET! DÖD ÅT MODEPOLISER!

 15. Xx skriver:

  Ja du, glajjerna var absolut kultiga (rys…)

 16. anders skriver:

  kan du inte förklara hur man ska välja att se ut 2006 eller under vilken tidsepok man skulle välja att se ut så som slagsmålsklubben gör.

 17. Sara skriver:

  Ja det är ju himmla jobbigt när folk inte ser likadana ut. Jävla människor.. ^^

Kommentera