Popjunkien

Artistnamn är ju inte så kul

Utan bloggen i sju dagar försmäktar vi på denna ö. Måste vara bloggrekord va? Tillbaka från min semester med tusen uppslag. Här är ett:

Meldodifestivalen-Velvet sa i Andra chansen igår att skivbolaget tvingat henne till ett artistnamn. Men att de alternativ som de erbjöd henne var så dåliga att hon hittade på ett själv. Velvet. Snälla gud kunde hon inte fått heta bara Jenny Pettersson? Det duger väl?

Jag tycker generellt att artistnamn är en rätt dålig idé. Kolla valfritt svenskt rockband eller (alla) hiphopartister. Ett spontant exempel på band med artistnamn som ändå funkar är The Donnas där alla medlemmar kallar sig Donna.

Jag antar att det även är skivbolaget som kommit på den extremt dåliga idén att i helsidor i kvällspressen tacka alla som röstar på Velvet. På en fejkat handskriven post-it skriver Velvet ungefär ”Hej alla underbara människor som röstat på mig”. Andra dåliga skivbolagsidéer hittar du t ex här och i valfritt särskrivet nyhetsbrev som du får i din mejllåda. (Varning för högt ljud när du klickar på länken).

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Artistnamn är ju inte så kul

 1. SANDRA skriver:

  Men shit!
  Inser du att jag höll på att hoppa ur stolen när jag tryckte på sista länken! :)
  Jag sitter med musik i lurarna (från datorn) och det blev HÖGT!
  *skakar fortfarande*

 2. Reblo skriver:

  Ojoj, jag lägger in en varning. Visste inte, sorry! Jag har aldrig ljudet på när jag surfar.

 3. SANDRA skriver:

  ”För högt ljud”, mja…det handlade nog om att jag hade bra med volym i lurarna. och när länken gick igång slutade min musik och länken tog över. Fan nu skrev jag visst en novell.

 4. Frida skriver:

  Min kompis heter också jenny Pettersson, men när vi bodde i Spanien missuppfattade hennes telefonbolag namnet (hon var inte så bar på att stava på spanska) så hon fick heta Yenney Cepeterssul istället. Ett alternativ till Velvet kanske?

 5. smokerboy skriver:

  Donnas har slopat sina donna-identiteter och heter numera vad deras föräldrar valt att kalla dem.

Kommentera