Popjunkien

Ring TV4

Har haft på Ring TV4! i bakgrunden och är i det närmaste i chock över att folk inte har någon skam i kroppen. Levererar konstiga inskränkta kommentarer i direktsändning och verkar mest stolta över det. En kvinna blev så arg över att alla kanaler visar ungefär samma filmer att hon ropade ”då ska jag skriva ner alla tider alla filmer går och skicka det till er. HEJDÅ (klick)”. Man riktigt hörde hur hon fortsatte skälla även efter avslutat samtal, kanske ställde hon sig med en cigg under köksfläkten och fräste vidare.

En annan var upprörd över att sportreportrarna inte pratar rikssvenska och att hon därför var tvungen att läsa resultaten i tidningen dagen efter. Helt sjuka argument som ”det är väl ändå rikssvenska som gäller, kan ni inte ställa krav på era anställda” och ”du kan väl inte komma och påstå att skånska eller samiska är rikssvenska?!”.

Så klart är alla pensionärer arga över att det inte finns panchisprogram. En dam ville ha ett debattprogram för pensionärer. Låter verkligen som en riktigt kioskvältare. En hel grupp hade skrivit brev och begärde tillbaka Magnus Härenstam i Jeopardy. Bingolotto anyone?

Men sen ska ju sägas att hela ”upphottningen” av Jeopardy är lite lätt pinsam. Men mer om det i en annan post.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Ring TV4

 1. Lena svarar Fia skriver:

  jag skrattar alltid lika mycket när jag lyssnar på TO… att folk bara orkar med…!!! trist dock att jag missade tanten med det häftiga humöret, hade varit något att skaratta åt!!!

  till språket, hela tiden hör man hur folk vill ha in diverse dialekter och utseenden på ankarna, när det väl sker, så blir det rama-skri… men måste säga att finlandsvenska på en kvinna utan utstålning som programledare var svårt att se på. TV400 har ett program som heter 400 bio, där hon e med, tog mig lång tid att sluta störa mig…

 2. Fredrik skriver:

  Jag såg också lite på programmet idag. Jag slogs av två saker:
  1. ”Hur orkar folk”. Dvs ungefär det som du tog upp i ditt inlägg.
  2. Von Oben-perspektivet på hela programmet. Inga frågor får några egentliga svar utan hela idén är att visa upp någon slags bild av att TV4 bryr sig vad tittarna säger. Alla vet att de som ringer in till ett sådant program inte representerar de stora tittarskarorna vilket jag tycker märks i de svar som ges. Vare sig jag som tittar eller de som sitter i panelen i studion tar frågeställarna riktigt på allvar. Känns som en låtsasdialog. Men med underhållande inslag. :)

 3. Suger skriver:

  Tanten med klagomål på dialekterna var riktigt pinsam. Skulle det vara ett litet krav att alla skall prata rikssvenska? Det var normen ”förr” att alla som jobbar med tv och radio arbetade bort sin dialekt. Idag värnar vi tack och lov om de svenska dialekterna. För hur kul är det egentligen om alla låter likadant.

 4. annan skriver:

  om du syftar på att morrissey ska vara med i bingolotto så är det tydligen så att han vill synas i så cheesy sammanhang som möjligt nu när han gått och blivit italienare…

 5. annan skriver:

  äh jag läste ”upphottningen av bingolotto” istället för ”upphottningen av jeopardy”. mig veterligen ska morrissey inte vara med i jeopardy.

 6. Reblo skriver:

  annan: skönt att du löste det själv :) För jag tycker att Bingolotto ”alltid” kännts lite bland-hottat sådär. Många stora utländska stjärnor som dykt upp där, förmodligen påhejade av skivbolag med motiveringen ”sveriges största underhållningsprogram”.

  Fredrik: mycket bra Von Oben-punkt där! Det lustiga är ju att de som ringer in verkar nöja sig med det, bara TO säger ”nu har vi lovat att titta på det” så lägger de på med ett förnumstigt ”bra”. Vågar man tippa på att inget blir gjort åt dialekter, digitalteveboxar och tablåkrockar?

Kommentera