Popjunkien

Mer om Elitigate

Oj vilken storm hörni. Kanske tänker jag för kortsiktigt nu men visst kan Elitigate vara den första riktiga integrerade stormen där bloggar blivit en lika självklar källa som de stora medierna? I alla fall sett till frekvens och engagemang. Medier hänvisar till bloggar som hänvisar till medier. Medier hänger ut personer som svarar på sina bloggar. Alla vill läsa mer och gör det i alla tidningar och på alla bloggar. Under dagen har jag haft många många besök enbart baserat på sökordet ”elit” hos Knuff (vet inte exakt hur många, men minst 500). Inget enskilt inlägg har tidigare varit lika efterfrågat – men sen skriver jag ju inte om sex, samhällsdebatt eller kattungar i små söta mössor heller.

Nåväl, jag tänkte inte säga så mycket mer om Elit-listan eftersom jag tycker att förekomsten av den är en storm i ett vattenglas. Det riktigt tråkiga i sammanhanget är att en reporter bevisligen fått sparken pga sitt medlemsskap. Läs mitt tidigare inlägg för lite diskussioner kring ev. ansvarsfråga.

Media Culpa är en av flera som har samlat de flesta länkarna hittills i ämnet. Min favorit är den här: ”Men hallå… Lena Sundström” (som skrev en kolumn om listan för fem år sedan).

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Mer om Elitigate

 1. N|. skriver:

  Resumé – alltid lika aktuella :)

 2. Reblo skriver:

  det tycker iofs inte jag att de alltid är, men jag gillade just Sundström-intervjun och det faktum att de bevisar att frågan varit uppe så många ggr tidigare

 3. anna skriver:

  jag kan hålla med om storm i vattenglas-känslan.

 4. Anna skriver:

  Kaaaaaaaan du inte skriva mer om kattungar i små söta mössor. PLiiis!

 5. Kristofer skriver:

  ”Apropå Elitlistan så blev jag lite ledsen och besviken av att läsa att Jessica Gedin är med där. Hon var min hjälte-krönikör när jag köpte Aftonbladet Puls varje fredag i ettan på gymnasiet.”

Kommentera