Popjunkien

”Men du har ju inte mjäll?”

I min lokala affär kör de just nu en stor kampanj för mjällschampo. Säg förresten den återförsäljare som inte gör det – är det något reklambudskap som övergödslar min tillvaro är det just den som propagerar emot mjäll. Head & shoulders m fl har berättat för mig i åratal att mjäll är pinsamt, farligt och ofräscht. Se ett exempel här. Fler exempel på din lokala teveapparat.

(Bild från Dandrufftreatment).

Men alltså. Är mjäll verkligen så vanligt som reklamen får en att tro? Mig veterligen lider ingen av mina bekanta av det (eller så använder de så effektiva schampon att jag inget märker). En sak jag däremot vet är att lite mjäll väl inte är hela världen. Men jag måste få klarhet i om detta överflöd av mjällschamporeklam är verklighetsförankrat.

Klicka här för att delta i popjunkiens anonyma mjällundersökning

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till ”Men du har ju inte mjäll?”

  1. Hanna skriver:

    Mjällschampoindustrin tjänar verkligen på folks rädsla för att ”förstöra nånting vackert”. Både jag och min kille får torr hårbotten på vintern. Jag får ju torr hud på hela kroppen, flagnar lite och sådär men det är ju lätt avhjälpt med peeling och hudkräm. Lite svårare i hårbotten dock. Jag har provat massor av superdyra schampon, hårbottenskurer osv men det hjälper inte. Det enda som hjälper något är att använda milda produkter, inte tvätta för ofta och att skrubba hårbotten vid tvätt. Min kille har rakat av sig håret och då var det ju rätt enkelt att smörja in huvudet med lite body butter och vips var problemet försvunnet.

    Hur som helst. Jag tror inte så många egentligen har mjäll utan andra hårbottens”problem”.

Kommentera