Popjunkien

Förutsägbara musikredaktörer

Så klart ledde den nya singeln med Petter automatiskt till storspelning på t ex P3. Så himla förutsägbart! Visste ni att Petters låtar når spellistorna enbart baserat på omslaget? Står det ”Petter” på den så spelas låten automatiskt. Detta avtal mellan P3 och Petter löper fram till år 2030 för att säkra Petters karriär fram till pensionen.

På samma sätt har den vedervärdiga ”Something got me started” med Swingfly blivit en hit. Första gången jag hörde den visste jag att det skulle bli en skval-hit hos P3 och typ ZTV trots att den inte är bra. Det ligger liksom i konceptet. Exakt vad konceptet är vet jag inte, streetkillar som gör streetmusik kanske? Eller killar i baggybyxor som känner rätt personer?

Bonusskratt: läs igenom den taffliga texten på Swingfly-länken här ovan.

Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till Förutsägbara musikredaktörer

 1. Carreca skriver:

  Jag vet inte om jag håller med om att ”det går bra nu” för Petter. OK för 4-5 år sedan kanske, men går det verkligen så bra nu? Rullar pengar in som dom ska? Swingflylåten kan kanske tänkas bli tv-reklam så småningom, som brukligt med låtar som låter som Teddybears eller Caesars?

 2. A skriver:

  Haha! Ja, ibland undrar man faktiskt. Men om vi skall vara tråkiga ett tag så är det ju faktiskt så att man köper ”rotation” på radio och TV. Hur ofta en låt spelas har enbart att göra med hur mycket pengar skivbolaget gett lagt på X antal spelningar i Y dagar.

 3. Koli Heptor skriver:

  ååååh, jag hatar Petters senaste. Så sjukt dålig låt, rent ut sagt…

 4. Hanna skriver:

  Har faktiskt inte hört Petters nya, trots flitigt (?) P3-lyssnande. Men undrar vad tjejen i Swingfly xxx-videon fick för att vara med? (Visas bara på nätterna)

 5. m skriver:

  Ang Swingflytexten: Bordercopyn!

 6. Fossil skriver:

  Ääähh, jag tycker Swingfly-låten är bra. Det är en Iggy and the Stooges-ripoff eller vad man ska jämföra med och Iggy är ju bra… Tänk er Search and Destroy med Iggy på B-sidan och ni fattar direkt.

  Har inget alls med påsiga brallor att göra. Detta är en speedfreak-låt från 69-70 ungefär.

 7. j skriver:

  men att den är gjord ungefär nu och inte ungefär 69-70 gör det ju till en ännu större ripp-off och därmed växer hatet…

 8. Hanna skriver:

  Men jesus, hörde Petter-låten idag och rodnade för mig själv i bilen. Pinsammast i år? Måste nästan skriva ett eget inlägg. Har dock svårt att hitta de rätta orden när jag blir uppbragd.

Kommentera