Popjunkien

Lite om P3 Guld

Jag tycker att P3 Guld-galan kändes stel och trött. Nervösa prisutdelare, pristagare som inte vågade visa att de blev glada och så trötte Petter som ”hemlig gäst”. Dessutom extremt pinsamt att använda Tant Mutti som humorinslag i en sal med pretentiösa musiker som inte skulle skratta ens om skämten vore roliga. Men det var de ju inte, inte det minsta. Hur kan man ens våga dra det uttjatade skämtet om Linda Rosing och Fadde-galan nu liksom, ca ett år efter att det instiftades?

Samma sak att någon tvingade på FCZ-killarna att dra skämtet om Glenn Hysén och Glenn Close. Hur många år kan det skämtet ha på nacken – 22?

Klasskillnad när sedan Howlin’ Pelle klev på scenen och var rolig på riktigt.

På plussidan: ljuvliga Petra Markgren Wangler och så Jenny Wilson förstås.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Lite om P3 Guld

 1. anna skriver:

  jag var på den här p3grejen i kungsan i höstas. och då hade de den där eee björne och snigel-grejen som var så o-er-höört skamligt dålig. det känns som att nån sitter och tänker ”hmm… det här tycker nog kidsen är roligt”. jag såg nu inte galan, men om den på nåt sätt var värre än senaste grammisgalan så har vi nått ett nytt lågvattenmärke i sveriges tv. tror jag.

 2. Tove skriver:

  Jamen exakt! Jag satt och skämdes och bytte kanal hela tiden för det var så jobbigt.
  Dansbandet som körde årets poplåt-medley var ju lite småkul tycker jag. Och bästa Jenny W vann årets pop! Kul att Sounds spelade men bara för att hon, Maja, är så oförskämt snygg – rockade loss i liten svart och höga klackar!

 3. Umpa umpa skriver:

  Ingen skrattade åt tant Muttis skämt. Ingen alls. Det var bara obehagligt. Laleh var tonårstjurig, The Sounds-Maja svarade urbota korkat på frågorna, allt var helt enkelt riktigt dåligt. Kanske är det inte så konstigt eftersom det är precis vad som har hänt med p3 ,det har blivit kattlåda av allting. Front är ”nu-ska-vi-göra-scoop”-dryga utan att veta om det, Delux har lustiga tävlingar där du får ringa in och gissa hur lång en viss låt är (och nej snigel-grejen är inte kul, inte Folköl Rydén heller) ,och Frank saknar självkritik. Skärp er för fan P3!

 4. Mel skriver:

  Jag håller med om att det var pinsamt tråkigt men en sak gjorde åtminstone mig glad och det var att snook kom o körde en grym låt. Jag saknar de sköna texterna och härliga rösterna. Visst kan man tycka att de har haft sin hit och att det bara blir fel om de ska komma igen, men varför? de är ju riktigt bra. Hoppas att de fortsätter med sin grej.

 5. RS skriver:

  Petter är så trist. Jag minns när han fick kulturpriset av LO som visserligen inte är ett nobelpris men dock ett pris och viss summa pengar. Han låste in sig och var inte anträffbar för intervjuer i flera månader. Och kunde inte ens bjuda på en telefonintervju.
  Uselt.

 6. Måns skriver:

  En svår sak med P3 guldgalan är att de ville göra både radio och tv samtidigt, lätt hänt att det blir platt fall av bägge. Jag tyckte tant mutti var rätt kul, men figuren är ju definitivt mer radiofigur än tv-figur. Annars håller jag med, The sounds var tråkiga och sångerskan lite lätt självförhärligande på ett mindre smickrande sätt. Dessutom…på stora teatern där det hölls, det var oerhört varmt i lokalen, inte så konstigt om delar av publiken inte är jätterapp, dessutom sitter man där och är spänd för ett pris som man kanske ska hämta så är det inte jättelätt att slappna av från det och agera tv-publik samtidigt.

Kommentera