Popjunkien

Vad är det med norska kungliga bebisar och dubbelnamn?

Den nye norske prinsen ska heta Sverre Magnus (jag dör, Sverre är ju supercoolt). Han joinar därmed dubbelnamnssläkten där hans syster Ingrid Alexandra och kusinerna Maud Angelica och Leah Isadora ingår.

Min fråga blir: orkar föräldrarna ropa på dem?

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Vad är det med norska kungliga bebisar och dubbelnamn?

 1. A skriver:

  Sverre! Det är ju underbart! Det ska jag skriva upp för eventuella framtida behov. Men vadå – är det verkligen dubbelnamn – är inte ett tilltalsnamnet?

 2. Mel E skriver:

  De har dubbelnamn i Norge allihop ju! Mette Marit och Johan Olav Koss, tex. Ingen av dem kunglig – inte från början i alla fall. Och tänk bara på Sarah Jessica Parker. Fast jag vet inte hur man ropar på henne – SJP?

 3. Johanna skriver:

  Min (norska) frisörska heter Anniken-Cathrine, och hon använder verkl hela namnet. Det är som tung-gympa tycker jag. Och hon är ju inte ensam, det känns som 85% har nåt osannolikt dubbelnamn här.

 4. ab skriver:

  Sverre Magnus är helt okay. Han KUNDE ha fått heta Snorre. Det är ett vanligt norskt pojknamn.

Kommentera