Popjunkien

Idol: en sista kommentar

Medan läsarna träter om vem av deltagarna som har en apelsin var tänkte jag avsluta min idolbevakning med en sista kommentar.

Jag är glad att Agnes vann. Läste tillbaka i bloggen och såg att jag hade önskat det redan efter första deltävlingen. Och jag tycker att hon är en skitbra sångerska som är lite för ung och lite för mesig för att klara sig själv. Just därför blir hon perfekt i skivbolagets ledband. Sebastian är väl också okej men jag tycker han känns lite för konstlad. Det handlar inte bara om de imiterade dansmovesen utan lite också om kaxiga uttalanden och de ständigt närvarande Cheap Monday-jeansen. Men, för all del, jag tror att han kommer ha en rätt lång karriär framför sig och kanske vara smart nog att hålla sig undan från köpcenterturnéer och finlandsfärjor.

Som många sagt så här i efterhand är årets finalister förmodligen dömda till samma framgångssaga som förra årets: ettan (Daniel Lindström) kämpar på i köpcenter medan tvåan (Darin) går från klarhet till klarhet i stora sammanhang.

Här kan man titta på Agnes finalframförande av videon. Undrar hur länge det dröjer innan vi tröttnat på den radiodängan? Ett litet tag till kommer jag att titta på klippet dagligen. Hon sjunger verkligen helt fantastiskt.

Update
Hannas kommentar om hur Sibel drog Agnes i håret påminde mig om två saker till jag hade att säga i ämnet (men sen ska jag sluta):

 1. Otroligt mediesmart av Sibel att vara först ut på scen att gratta och kramas och dona med glittret i Agnes hår efter deras bitchande mot varandra i media. Däremot rätt fult att sjunga med själv i låten, det var ju inte hennes låt! Fast, Agnes kämpade ju och såg ut att behöva all hjälp hon kunde få i den nervösa vinnarsituationen.
 2. Precis som förra årets vinnarlåt inte passade Darin hade ju Sebastian inte chans med denna pompösa USA-låt av hitmakaren Jörgen Elofsson. Inte Sebastians stil alls. Och däri ligger väl tävlingens mest orättvisa moment – att lyckas ta sig så långt och sedan snubbla på målsnöret pga fel låt.
Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Idol: en sista kommentar

 1. Hanna skriver:

  Very najs. Men varför måste Sibel hålla på och dra henne i håret hela tiden?

 2. SANDRA skriver:

  Konstigt med Daniel – han har ju en så fan mycket bättre röst än Darin.
  Men det är säkert ngt mystiskt med hans kontrakt med TV4, han får väl inte hoppa på vad som helst.

 3. embryo skriver:

  vem är agnes vem är daniel vad är idol det undrar jag nu jag fattrar att det är mitt i verkelighetren okcså

  men hur kan jag ha missrat det helt okcså hållet det undrar jag nu

  kankse borde jag ställra den frågran till mej själv

  hörrö embryo hur kan du ha missrat idol helt okcså hållret

  jag vet inte jag måste ha gått också köpt kvällstidneningen som en anna jultomte varje gångng det säjer jag nu yo

  men där strår det också om daniel okcså agnes

  jag vet jag vet det måste vara ett slags ekcsem förtränigning blundning vägran att se verkeligheten som den är

  man vill tro att allt är annorlundra men det är inte det det är annorlundra det säjer jag nu yo

 4. anna skriver:

  jag håller med dej till fullo

  tror jag. hehe :)

Kommentera