Popjunkien

Musiktristess och vinterhits

Min iPod innehåller 794 låtar med 106 artister och jag vill inte lyssna på en enda av dem. Jag vill ha ny musik nuuu. Men vaaad? Browsar musiktidningar och sajter för inspiration. Hittar inget.

Apropå det funderar jag lite på när den här vinterns måste-låt kommer egentligen? Som Heartbeats med The Knife för tre år sedan, Hey Ya med Outkast för två år sedan och kanske… Somebody told me med The Killers förra året? Eller Banquet med Bloc Party sommaren 2004. Eller Be Mine! med Robyn nu i våras.

Ja ni fattar. Låtar som vi knarkar sönder under intensiva perioder och i efterhand nästan bara låter fungera som tidstypiska minnestecken. Tänkte på det senast häromdagen när jag lyssnade på Heartbeats (som jag visserligen aldrig kommer tröttna på): trots att jag har hört den så många många gånger så är det fortfarande Låten som bäst ramar in mitt flytta-till-Stockholm.

Dela: Facebook  Twitter 

11 kommentarer till Musiktristess och vinterhits

 1. Fredrik skriver:

  Har du koll på The New Pornographers? Det är mitt stora favoritband just nu, och dom får inte tillräckligt med kärlek av stora massan, så jag tar tillfället i akt när jag kan. Deras tredje och senaste skiva, Twin Cinema, släpptes i år och är förstås förbaskat bra, men i min bok blir inte musik bättre än deras förra, The Electric Version. Om jag någonsin tar mig för den omöjliga uppgiften att göra en lista över mina 100 favoritlåtar, är The Laws Have Changed så gott som garanterad en topplacering.

 2. åsa skriver:

  Martha Wainwright har varit höstens sountrack till mitt liv, hon håller för vintern också.
  Montt Mardié är inte så illa heller: http://www.monttmardie.tk/

 3. N|. skriver:

  Vive le Fete.

 4. Jakob skriver:

  Mitt musiktips: isländska gruppen Múm. Särskilt deras första skiva Yesterday was dramatic – today is ok.

 5. Louise skriver:

  John Legend.

 6. Britta skriver:

  Give me your msn and i will give the world of music. ojojoj vad jag har tips att ge dig kära vän.

 7. musiklisa skriver:

  musiktips har jag i mängder men vad gäller såna där låtar som du pratar om har det för min del hittills varit embassy – lurking with a distance eller some indulgence och kristian anttilas paul weller. sjukt bra pepplåtar.

 8. Hanna skriver:

  Fick den här länken igår, har inte hunnit kolla själv, men tipsaren sa att jag som älskar lättsmält pop kommer att bli lycklig :) http://www.mohairmusic.com/press.htm

 9. Reblo skriver:

  tack gullisar för alla tips! Britta: MSN is coming your way!

 10. d71 skriver:

  The Hype Machine är den just bästa källa till ny musik.

 11. A skriver:

  Vi kör manlig falsettsång i den här änden av årsta. Sir Eric Beyond varvas med Tiny Tim. Känns helt rätt.

Kommentera