Popjunkien

Rammsteinjunkie?

Min man visade mig just en tjänst i iTunes som säkert inte medvetet ska vara så underhållande som den är. ”Just for you” ska matcha de köp man genomfört med liknande låtar. Skrattar gott åt följande förslag:

 • You bought Fanfanfan (Thåström). We recommend Tripping (Robbie Williams).
 • You bought You could have it so much better (Franz Ferdinand). We recommend Rosenrot (Rammstein).
 • You bought I need some fine wine and you, you need to be nicer (Cardigans). We recommend The trinity (Sean Paul).

Och det fortsätter. De rekommenderar Kanye West (!) eftersom jag köpt Antony and the Johnsons. Och Iron Maiden (!!) och Dire Straits (!!!) rekommenderas för att jag köpt Bloc Party.

Jag misstänker att urvalet är helt baserat på vad andra köpt. Så jag får på något vis lida för att någon allätare (frustrerande intervjusvar: musik? naäe, jag är väl en allätare) handlat musik före mig.

(Fast det står att tjänsten är en beta-version och jag kan som användare kryssa i ”Don’t like it” efter varje förslag).

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Rammsteinjunkie?

 1. Lina skriver:

  Joru,så är det..
  vad andra köpt samtidigt,visas när du köper av dessa produkter..cdon hade en liknande funktion förut..usch vad man gnisslade tänder,när tipsen var så fel,att det borde vara olagligt..

 2. Anna skriver:

  Jag förkastar också benämningen ”all-ätare”! I mitt jobb är jag mer eller mindre tvungen att ta reda på vad folk lyssnar på, och standardsvaren är ”Vet inte”, ”Allt möjligt” eller ”Pop” (vaddå POP!!!???), fast fullvuxna svarar oftast just Allätare. Det hade varit uppfriskande med någon som säger att de enbart gillar opera eller varför inte dansband. Men gillar man Beatles hits, lite Celine Dion och tex 9 to 5 med Dolly Parton (men inget annat av Dolly!)så är det många som själv tycker att de har en totalt wild & crazy musiksmak! Jag lyssnar själv på mycket, men det finns också alldeles för mycket musik jag avskyr…

 3. N|. skriver:

  Jag hoppas att de snart skriver om algoritmen för den tjänsten… även om jag numera lyckats slippa de allra mest märkliga förslagen…

 4. carreca skriver:

  Det är ju precis som när man kollar ”Bloggar som KANSKE liknar” på nyligen.se. Exempelvis är det 75% överensstämmelse mellan min och Glamourbloggen. Sånt gör en ju lite konfys. Men det är väl bara ett tecken på att människan inte är förutsägbar och insnöad, när någon uppenbarligen gillar både Thåström (fy fan så bra den låten är) och vitmansreggae-Robbie på samma gång? Eller som sagt, mig och Glamourjuristen i samma fack.

Kommentera