Popjunkien

Russin och ryska fruar

Jag älskar russin för de är alltid goda. Särskilt i mat. Allra helst i bakade saker, såsom lussekatter, matbröd och bullar. Åt just en ljuvlig 7-eleven-bulle med saffran och fick bara ett ynka russin i hela bullen. Vi russinkonnässörer vet ju att en vettig sats bulldeg innehåller minst ett helt paket, men gärna två paket, russin. Däremot ska man aldrig ha russin ovanpå lussebullen eftersom de då bränns och smakar illa.

Russin i mat är också gott. Särskilt i indisk mat. För att inte tala om russin i kall filmjölk. Russin i gröt är inte lika gott men funkar ibland i brist på lingon eller äpplen.

Men alltså, hur sjukt är det inte att en googling på russin också ger en sponsrad länk för en kontaktservice där man kan träffa ryska fruar? (På tyska: Russiche Frauen).

Dela: Facebook  Twitter 

9 kommentarer till Russin och ryska fruar

 1. Carreca skriver:

  Tacka vet jag gamla hederliga http://www.fru.nu

 2. Jennie skriver:

  Du har så rätt! MINST ett paket russin per deg! Vad trist med ett endaste litet ynka russin i hela lussekatten :( Man får liksom baka dem själv istället…

  (Russin i mörkt matböd är rena himmelriket)

 3. Milda skriver:

  Skönt att höra att jag inte är den enda russinälskaren :o)

 4. A skriver:

  Ajajajaj… illa illa. Jo jag gillar också russin – men nej de ska vekligen inte vara I lussebullen – de ska ligga ovanpå och smaka lite himmelskt bränt sådär. Mmmmm…. fast jag blev ruggigt besviken på 7/11 bullen i alla fall – för den smakade inte saffran öht. Vi köpte några på ICA istället som vi delade på tvären och la en skiva mandelsmassa i. Mmmmm

 5. malte skriver:

  nu MÅSTE väl ändå popkultur-vallen sprängts? RUSSIN? men dom är goda små rackare, russinen, det håller jag med om.

 6. Reblo skriver:

  Anna: Obs: inte samma bulle”! Den där i lördags var helt regelvidrig faktiskt men 7eleven på Sveavägen igår visste vad de gjorde.

  malte: jag tänkte faktiskt på det när jag skrev inlägget men tycker att jag räddades av de ryska fruarna. En sajt där man kan köpa sig en fru är väl populärkultur? Lite Torsk på Tallinn sådär…

 7. russinista skriver:

  brukar smyga in här, utan kommentarer, men när du talar om att inte pricka lussekatteögonen med russin, då kan jag inte längre hålla tyst. lussebullar måste ha russin i mitten på varje s-krok. tricket är att inte peta i dem förrän bullarna jäst en stund på plåten, russinen skall då petas ner ända ner i botten på bullen (just det, mesa inte, ända ner ska de! [de reser sig till lagom höjd under jäsningen i ugnen]) och viktigt: -peta inte i russinen förrän efter du penslat bullarna! russin penslade med ägg smakar… you got it! bränt. Dessutom är bakning kultur, såg på ”sverige” igår där de berättade att ”sju sorters kakor” var sveriges mest sålda bok (efter bibeln), 3,5 miljoner ex. (snacka om att både vara populär och kultur i ett) de kungjorde även i samma program att bakning var inne, alltså är det bevisat: bakning=populärkultur, således även bakningsingredienser, till vilken skara russinen kan sälla sig.

 8. Anna skriver:

  Haha ville bara berätta att det var jag som kom hit på en googling på ”äta bulldeg ont magen” – försöker bekräfta att man får det, maken hävdar motsatsen…

 9. Rebecca (admin) skriver:

  åh vad roliga ni är!

Kommentera